ZANIMLJIVA STATISIKA: Ovo je Partizanov NAJBOLJI strelac u Evroligi, a ovo NAJGORI izvođač slobodnih bacanja!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana posle 26 odigranih kola u Evroligi imaju skor od 12 pobeda i 14 poraza.

To je trenutno dovoljno za poziciju 11, a crno-bele do kraja sezone očekuje još osam utakmica i velika borba za plasman u plej-in.

 


Trenutno je u Evroligi pauza zbog nacionalnih kupova, a potom i februarskog FIBA prozora.

Tu pauzu iskoristili smo da prođemo kroz neke statističke parametre izabranika Željka Obradovića u dosadašnjem delu elitnog takmičenja.T

Partizan prosečno ubacuje 83 poena po meču, ima 31.1 skok, 15.1 asistenciju i 6.4 ukradenih lopti po utakmici.

Najefikasniji igrač Parnog valjka u eliti ove sezone jeste Džejms Naneli. On je ubacio 330 poena i nalazi se ispred drugoplasiranog Kevina Pantera koji ima 308 poena, ali i šest mečeva manje odigranih od Nanelija. U top 5 su još i Pi Džej Doužer sa 257 poena, Zek Ledej sa 227 i Frenk Kaminski sa 192.

Kada su u pitanju asistencije, tu je Doužer neprikosnoven sa ukupno 86 uspešnih dodavanja, a iza njega su Džejms Naneli, Kevin Panter, Zek Ledej i Aleksa Avramović.

Najviše skokova ima Zek Ledej, 101, a zanimljivo je da je drugi najbolji skakač tima Naneli sa 89 skokova, dok je Doužer treći sa 81. Centri Kaboklo i Kaminski tek su četvrti i peti po ovom parametru sa po 71 i 70 skokova.

Doužer je igrač sa najviše izgubljenih, ali i ukradenih lopti u Partizanu, a u oba parametra iza njega je Kevin Panter.

Kada su u pitanju ubačene trojke, zanimljivo je da je 14 od 15 igrača crno-belih ubacilo najmanje dve trojke, a jedini koji nije to uspeo je naravno Balša Koprivica. Kaboklo je jedini koji ima preko 50 odsto šuta za tri, pošto je iz 35 pokušaja pogodio čak 18 trojki.

 


Zanimljivo je pogledati i slobodna bacanja. Čak četvorica igrača Partizana nisu promašili niti jedan penal ove sezone, ali su imali mali broj šuteva. To su Smit, Koprivica, Trifunović i Ponitka. Prva trojica su ubacila 6/6, dok je Poljak samo dva penala šutnuo i oba je pogodio.

Jedini igrač sa procenom ispod 50 odsto sa linije penala jeste Ognjen Jaramaz, koji ih šutira 7/15.

Be the first to comment on "ZANIMLJIVA STATISIKA: Ovo je Partizanov NAJBOLJI strelac u Evroligi, a ovo NAJGORI izvođač slobodnih bacanja!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*