MOTIKA ISPROZIVAO ZVEZDU: Mnogo mi je obećano, a ništa nije ispunjeno!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaler Olimpije iz Ljubljane Nemanja Motika dao je veliki intervju u kojem je najviše pričao o vremenu provedenom u Crvenoj zvezdi i zbog čega nije uspeo.

Motiku je Zvezda dovela iz Bajerna za 2,5 miliona evra, međutim, stvari nisu išle prema očekivanjima.

 


Sada, šest meseci od odlaska iz Zvezde, posle epizode u Austriji, u Olimpiji je našao potreban mir i minute.

„Ovde mi je vrlo dobro. Ovde je mentalitet sličan kao i u Nemačkoj ili Austriji, nije kao na Balkanu. Kada sam prešao iz Bajerna u Zvezdu, tranzicija na novu sredinu mi je bila teža. Ljudi u Beogradu su se ponašali potpuno drugačije“, rekao je Motika.

Usledilo je pitanje – na koji način drugačije?

„Mnogo toga mi je obećano tamo, ali ništa što su obećali nisu održali. Imao sam minutažu ali mnogo manju nego što sam zaslužio. Na treningu su me mnogo hvalili, uvek su govorili da su zadovoljni kako radim. Takođe sam se super slagao sa saigračima i super uklopio u tim. Ali i dalje nisam dobijao pravu šansu. Nije bilo objašnjenja za to. Nisam to razumeo i nikada neću razumeti. To me je baš rastužilo ali Zvezda i dalje ostaje moj omiljeni klub“.

Podsetio je Motika potom da od malena navija za Zvezdu.

„Da, još kao dete išao sam u školu u Berlinu u dresu Zvezde. Sećam se toga vrlo dobro. Taj klub mi je duboko u srcu“.

Brzo posle odlaska iz Zvezde (Austrija Luštenau), Motika je u medijima pročitao da je direktor kluba Zvezdan Terzić za njega rekao da „još nije sazreo“.

„Ta javna kritika me je baš iznenadila. To mi nije rečeno u lice. U svakom slučaju, to nije tačno. Bio sam dovoljno zreo da napravim iskorak u karijeri. U Zvezdi sam postao pravi čovek“.

Motika kaže da nije kontaktirao sa ljudima iz kluba posle ovih javnih istupa Terzića.

„Nije bilo mnogo priče posle toga. U nekom trenutku su se drugi klubovi interesovali za mene, ali Zvezdu to nije zanimalo. Srećom, završio sam u Ljubljani. Ovde me vide kao veliki projekat“, rekao je Motika i potvrdio da je sa njim u klubu, baš kao što je to bio slučaj i sa Zvezdom, i njegov brat za koga kaže da će uskoro dobiti prvi profesionalni ugovor.

„Za mene je najbitnije da su mi roditelji i brat ovde sa mnom. Moj brat mi je najbolji prijatelj, volim ga više od svega, i on mene voli više nego bilo šta. Njegovi problemi su i moji problemi, i obrnuto. I roditelji nam znače mnogo. Niko ne kuva bolje od moje majke i niko ne motiviše bolje od mog oca“.

 


Za sada se, kaže, nije opredelio za koju reprezentaciju bi igrao ako bi jednog dana usledio poziv. Po državi rođenja, može da bira Nemačku, a može i Srbiju zbog korena.

„Nije bilo nikakvih razmena informacija između dve Federacije ali bih igrao za obe selekcije“.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:


Be the first to comment on "MOTIKA ISPROZIVAO ZVEZDU: Mnogo mi je obećano, a ništa nije ispunjeno!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*