NIJE ŠTEDEO CRVENO-BELE: Trener Vojvodine ISPROZIVAO Zvezdu!

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Vojvodinu u Novom Sadu rezultatom 2:1 u okviru 16. kola Superlige Srbije.

Trener Novosađana Ranko Popović bio je vidno nezadovoljan ishodom utakmice.

 


On je održao veoma zanimljivu konferenciju za medije, na kojoj je fudbalerima Zvezde uputio i teške reči.

Želeo bih da kažem nešto za dobrobit igre, ali ne smem da kažem jer ću biti pogrešno preveden. Kad pričam srpski, pričam jednostavno tako da svako razume, ali kad su nam puna usta ljudskih prava i slobode govora, mislim da nam je dosta toga uskraćeno. Pogotovo kad se izgubi utakmica, ne volim da komentarišem neke stvari koje su dosta uticale na razvoj utakmice. Izgubili smo utakmicu, ipak, na individualne greške koje nismo smeli da napravimo. Nažalost smo napravili te greške, trebalo je da bolje reagujemo, ali mi prija što smo Zvezdu saterali dobar deo drugog dela u 16 metara. Njihova briga je bila ko će više da se valja, žao mi je što ovako pričam, ali to je istina. Želim im od srca da u sredu naprave dobar rezultat, ali govorim za dobrobit srpskog fudbala. Mislim da je ovo što govorim fundametnalno za Evropu i da je to razlog što nikog u Evropi ne možemo da dobijemo“.

Popović je potom prepričao i razgovor sa četvrtim sudijom.

Najveći kompliment sam dobio od četvrtog sudije. Rekao sam mu za nešto da mislim da je bio faul, a on je odgovorio da mu je parameter kad se igrač ne buni. Rekao sam mu da je meni parametar poštovanje i da ih ja savetujem da se ne bune. Tako da smo dobili kompliment za ponašanje na terenu. Ima puno toga što moramo da ispravimo. Morali smo imati malo više mirnoće, bilo je mnogo valjanja i prekida i nervoze, a i kad smo hteli da igramo tečnije, uspevali su da prekinu ritam. Ne može, recimo, golman večno da nosi loptu po šesnaestercu sa kraja na kraj, to nas košta rezultata u Evropi. Tamo te melju, gaze, niko ne čeka, igra se brzo… To nosimo odavde tamo. Lep je bio ambijent, žao mi je što se povredio Mateus, možda bi bilo s njim drugačije, ali nastavljamo da radimo u svom pravcu i da probamo ubrzamo igru bez obzira na sve naše probleme. Igraćemo za gol više.“

Na pitanje zašto je Giorbelidze, koji je krivac posebno za drugi gol, dobio prednost u odnosu na Đorđevića i Bukinca?

Zalutao nije sigurno, ima svoje kvalitete, naš je najbrži igrač i s obzirom da po toj strani igra Bukari, igrao je on. Đorđević nije najbolje izgledao, svi imamo svoje favorite, ali ja gledam ko je najbolji u tom trenutku. Imali smo nekad sve igrače na terenu, pa smo imali opet oscilacija. Đorđević ima veliki kvalitet, ali mora da se poradi na kontinuitetu. U prvoj utakmici je bio jako dobar, ali u naredne dve nije izgledao kako treba i mora da poradi na tome. Podjednako gledam na sve igrače. Najveći problem je što mali Bukinac dođe dan pred utakmicu zbog obaveza s reprezentacijom. Želim da mi i gubimo i dobijamo mečeve kao tim“.

 


Komentarisao je Vošin strateg još neke sudijske odluke iz prethodnih mečeva.

„Posle jedne utakmice sudije su posle gledanje snimka nazvale i izvinile se. Neću da otkrivam koja je utakmica, ali je to primer nad primerima kako treba da sarađujemo. Za neke stvari se nama daje karton, a drugima ne daje. Ja više ne znam pravila. Recimo, Lazarević i Milosavljević dobiju četvrte kartone pred meč sa Čukaričkim zbog starta i udaranja njih, a drugi put se nama dešava isto i ne reaguje se. Neću da komentarišem mnogo, jer mogu da budem sankcionisan, vi imate pero i moć, pa pišite“.

Popović je za TV Arena sport citirao Njegoša – „čast i bruka žive dovijeka“.

Mi smo igrali časno, a ovo drugo vi istražite„, završio je trener Novosađana Ranko Popović.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "NIJE ŠTEDEO CRVENO-BELE: Trener Vojvodine ISPROZIVAO Zvezdu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*