NIJE IH ŠTEDEO: Matić ISPROZIVAO Zvezdu i Partizan!

Proslavljeni srpski fudbaler Nemanja Matić govorio je o brojnim interesantnim temama u intervjuu za „Yu planet“.

Jedno od pitanja koje je dobio bilo je šta bi savetovao mlađem sebi da je mogao.

 


On je kao iz topa istakao to da ne bi otišao u Crvenu zvezdu i Partizan.

– Nemoj da ideš u Zvezdu i Partizan. Mislim da sam gubio vreme tamo, a ništa me nisu naučili. Sve što su nas tamo učili, bilo je pogrešno. Kada sam otišao na neki ozbiljniji nivo, sve su me učili kontra. Onda sam seo i razmišljao da li je to moguće… Puno roditelja greši sa tim. Skauti Zvezde i Partizana putuju po Srbiji i traže talente, što je normalno. Teško je reći ‘ne’ kada pozovu Zvezda i Partizan. Ali mislim da deca prerano odlaze i da treba da ostaju u manjim sredinama jer tu ima dobrih trenera koji mogu da ih razvijaju. Nešto će dobiti kada odu u večite, ali će puno i da izgube – rekao je Matić i otkrio da li je iz tih klubova oteran.

– Možda malo gruba reč, ali jesu. Možda sam fizikom zaostajao za mojom generacijom. Crvena zvezda je procenila da nisam za njih i oterali su me. Već sam bio prešao iz sela u grad i morao sam da nađem neki drugi klub. Pozvao me Partizan da pređem kod njih, bio sam tamo godinu i po dana, a onda su me i oni oterali. Vratio sam se na Ub…

I pored toga što su dva najveća srpska kluba pogrešili u proceni o njegovim kvalitetima, Matić je napravio izvanrednu fudbalsku karijeru, igrao je za klubove poput Čelsija, Benfike, Mančester junajteda, Rome.. Nažalost, u tom periodu samo je igrao na jednom Svetskom prvenstvom sa reprezentacijom Srbije.

– Žao mi je što sam igrao i igram fudbal u pogrešno vreme kada je naš fudbal u totalnom haosu. Pokušavao da sam sve od sebe da pomognem. Igrao sam dobro koliko sam mogao u datoj situaciji. Žao mi je što nisam rođen u neko drugo vreme kada je naš fudbal bio bolji, organizovaniji i pošteniji. Ali sam izuzetno ponosan što sam predstavljao Srbiju.

Reprezentaciju je naglo napustio, a od nje se nije zvanično ni oprostio.

 


– Nisam ga ni imao. I nije mi žao. Da je to bilo sve kako treba, možda bih još i igrao i bio deo reprezentacije. Ali mislim da sam uradio pravu stvar za karijeru. Nervirao sam se oko nefudbalskih stvari. Igrali smo sa Škotskom za prolaz na EP. To su nijanse. Nije to bitno na kraju krajeva. Bitno je sve ostalo okolo. Nije mi žao što sam napustio reprezentaciju jer nisam ništa izgubio. Dao sam sve od sebe.

Za kraj, savet i za one čije vreme tek dolazi.

Kad sam došao u Čelsi napravili su neki poseban program da malo nabacim mišićnu masu. Bane je bio najjači igrač Premijer lige, a nikad u teretanu išao nije. Jednom je ušao u nju da nađe mene i odmah izašao. A niko mu ništa nije mogao fizički. Ne verujem ni da su Deki ili Vidić radili teretanu. Više je stvar mentaliteta. Da na vreme i svom snagom uđeš u duel, da se ne štediš… Na tom polju bi mlađe generacije mogle da napreduju. Duel nije samo snaga, već više znanje. Kao današnji boks. To je danas više taktika nego snaga. Nije ko je jači, nego ko je pametniji. Naravno, treba ti sve ali pobeđuješ ako si pametniji. Tako sam i ja retko radio teretanu – zaključio je Matić.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "NIJE IH ŠTEDEO: Matić ISPROZIVAO Zvezdu i Partizan!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*