„ORLOVI“ PONOVO RAZOČARALI NACIJU: Sramna Srbija ISPUSTILA +16 protiv Italije!

Košarkaši Srbije poraženi su šokantno od Italije u drugoj fazi Mundobasketa sa 78:76. Dogodio se prav „de ža vi“ od prošle godine! Imali smo +16 u završnici treće deonice, a onda je usledio neverovatan pad u igri.

Italijani su počeli da pogađaju, Orlovi su srljali, pre svega Bogdanović, koji se ispucavao za tri poena i imao 1 od 13 za tri poena.

 


Na kraju su Orlovi pokušali da se vrate u tesnoj završnici, ali su Italijani imali +4 i

Orlovi su nervozno počeli, nije nas išao šut, dok su Italijani to iskoristili i došli do +10! Raspucali su se i pogodili su pet trojki samo u toj deonici, od čega pet Marko Spisu, koji je i ranije već bio koban po naš tim.

Srbija je uspela da se vrati preko Dobrića i Bogdanovića, koji su postigli 14 od 19 poena našeg tima u prvih 10 minuta.

Potom je Srbija napravila seriju od 10:0 i preuzela vođstvo, a do kraja poluvremena su se ekipe smenjivale u vođstvu, da bi na kraju četvrtine uz zvik sirene Bogdanović pogodio sjajnu trojku iz okreta kojom je naš tim otišao na pauzu sa 42:40.

To je našem timu dalo dosta samopouzdanja i u nastavku su na krilima Milutinova sjajno igrali i došli do vođstva od 16 poena razlike.

 


A onda, šok! I novi neverovatan pad u igri! Svi su se setili situacije iz Berlina prošle godine, gotovo preslikana situacija. Italijani sipaju trojke, Pešić čuva ključne igrače na klupi, Gudurić pravi greške, a Italijani za dva minuta spuštaju razliku na tri poena razlike.

Isto se nastavilo i u četvrtoj deonici. Milutinov je ostao na klupi, Pešić je ostavio rezervni tim u igri, koji je nastavio loše da igra.

Italijani su preko Fontekija nastavili da pogađaju i da uvećavaju razliku i videlo se da su kola otišla nizbrdo i da samo čudo Srbiju može da spasi.

Bogdanović je na 28 sekundi do kraja pogodio oba bacanja i spustio razliku na 2. Poena. Italijani su imali šut, promašili su, naši su imali napad za pobedu od 8 sekundi, ali je Jović promašio, a napad je očajno organizovan.

Najefikasniji igrač na utakmici bio je SImone Fontekio sa 28 poena, Marko Spisu je ubacio 14, a Điđi Datome 10 kod Italijana.

U našoj selekciji Bogdan Bogdanović je ubacio 18 poena, ali uz šut za tri 1/13, Ognjen Dobrić 15, a Nikola Milutinov 14 poena.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:


Be the first to comment on "„ORLOVI“ PONOVO RAZOČARALI NACIJU: Sramna Srbija ISPUSTILA +16 protiv Italije!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*