ZVEZDA PALA POSLE DRAME: Crveno-beli propustili priliku, Barselona odnela pobedu!

FOTO: KK Crvena zvezda

Košarkaši Barselone savladali su Crvenu zvezdu u Blaugrani posle dramatične završnice rezultatom 86:81 u okviru 7. kola Evrolige.

Crveno-beli sada imaju skor od dve pobede i pet poraza, dok su Katalonci na skoru 6-1.

 


Izabranici Janisa Sferopulosa su imali sve u svojim rukama da dođu do neverovatnog preokreta, ali maestralna partija Džabari Parkera i tehničke greške u poslednjem minutu su presudile crveno-belima.

Barselona je mnogo bolje ušla u meč i sredinom prve deonice 12:2 serijom došla do prve dvocifrene prednosti (16:6), ipak u nastavku je Teodosić ušao u igru i promenio ritam sa dva poena i tri asistencije i vratio crveno-bele u igru.

Crveno-beli su tokom prve deonice imali problema sa šutom za tri poena (0/6), ali su zahvaljujući dobrom ofanzivnom skoku uspeli da dođu na posed zaostatka – 21:18.

Katalonci su nastavili da igraju u seriji, novu su odmah napravili na startu druge četvrtine, pogađali su Ernangomez i Parker.

U jednom trenutku je bilo velikih +16 (39:23) za domaću ekipu, ali su crveno-beli zaigrali čvršću odbranu, dozvolili Barseloni samo šest poena u poslednjih pet minuta i na krilima Nedovića i Teodosića ponovo uhvatili priključak na poluvremenu – 47:43.

Najraspoloženiji u redovima Barselone u prvih 20 minuta je bio Vili Ernangomez sa 15 poena, a pratio ga je Džabari Parker sa 9 poena (bez promašaja iz igre). Srpski reprezentativac Nikola Kalinić je ubacio pet poena uz dva skoka i asistencije.

Kod Crvene zvezde najraspoloženiji na poluvremenu je bio Luka Mitrović sa 11 poena i četiri skoka, pratio ga je Nemanja Nedović sa osam i Miloš Teodosić sa 7 poena uz četiri asistencije.

Crveno-beli su imali dosta poteškoća u šutu za tri poena, svega 20 posto uspešnosti (3/15), ali 11 ofanzivnih skokova je donelo egal, naspram Barsinog jednog.

Zvezda je ponovo loše započela četvrtinu i sve do isteka šestog minuta je Barselona održavala prednost. Džabari Parker je bio taj koji je nosio igru domaće ekipe. U jednom trenutku Katalonci su vratili dvocifrenu razliku iz prvog poluvremena (61:51), ali je ponovo proradila dobra odbrana gostiju.

Izabranici Janisa Sferopulosa su u završnici iskontrolisali igru i uspeli da dobiju treću deonicu (18:19) i priđu na -3 pred poslednjih deset minuta – 65:62.

Rokas Giedraitis je nastavio u dobrom ritmu, došao je i do devetog poena na startu poslednjeg kvartala (sedam je dao u drugom poluvremenu), a potom i trojka Miloša Teodosića, držala je crveno-bele u igri (69:67).

Zvezdu i dalje nije išao šut za tri poena, uzeli su čak 11 više od košarkaša Barselone do polovine poslednje deonice, uz isti broj pogođenih (7/29). Teodosić je pokušao da dovede goste do prvog vođstva, ali nije pogodio pri rezultatu 72:70.

 


Uspeli su crveno-beli da dođu i do izjednačenja u poslednja dva minuta meča (78:78), posle dobrog napada, gde su kombinovali Nejpir i Mitrović.

Bilo je dosta drame u završnici, tehnička trenera Zvezde na minut i 20 sekundi do kraja i vođstvo Barselone 81:78, potom i izgubljena lopta Teodosića i ključna dvojka Džabarija Parkera na isteku napada za 83:78.

Pogodio je Teodosić trojku na 12 sekundi do kraja za 83:81, ali nova tehnička greška prilikom izvođenja auta. Preblizu je stao Luka Mitrović i Barselona je ponovo došla do +3 (84:81), precizan je bio Aleks Abrines.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

*