TRINKIJERI UTIŠAO „ARENU“: Žalgiris posle DRAME bolji od Zvezde, crveno-beli sve dalje od desetog mesta!

FOTO: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su posle drame od Žalgirisa rezultatom 93:91 u okviru 26. kola Evrolige.

Ovim porazom crveno-beli su šanse da se plasiraju u plej-in sveli na minimum. Izabranici Janisa Sferopulosa imaju skor od deset pobeda i 16 poraza, dok su košarkaši Andree Trinkijerija na 11 pobeda i 15 poraza.

 


Luka Mitrović je bio sjajan na početku meča, dok je sa druge strane izuzetno raspoložen bio Laurinas Birutis.

Dobre sekvence imalu su i Nemanja Nedović i Jago, kao i Kinan Evans. Cela prva četvrtina protekla je u velikoj borbi oba tima, a na kraju ju je gost rešio u svoju korist rezultatom 23:22.

Džavonte Smart je igrao sjajno u drugoj deonici. Lako je upisao sedam brzih poena, ali je Žalgiris imao odgovor na sve. Edmond Samner pogodio je neke teške šuteve, a Evans je nastavio sa dobrom igrom. Jago je blistao u prvom poluvremenu, pa je posle 20 minuta igre imao deset poena i devet asistencija. Rezultat na poluvremenu bio je 45:45.

Katastrofalno je igrala odbranu Zvezda na startu treće deonice. Udvajali su bespotrebno crveno-beli, a najbolji šuteri Žalgirisa ostajali su sami. Nije pomogla ni dobra igra Mitrovića u napadu, pa je gost imao maksimalnih +6, 59:53.

Ipak, nije se Zvezda predavala. Probudio se i Rokas Gedraitis, a potom i Jago koji je svojim poenima doneo 65:53 svom timu. Imao je Žalgiris odgovor i za ovo. Brendom Manek je pogodio trojku u trenucima kada je Zvezda bila u naletu i to su gosti iskoristili da posle 30 minuta igre vode rezultatom 68:65.

Fredi Gilespi je bio maestralan na startu četvrte deonice. U odbrani je bio neprelazan, dok je u napadu bio izuzetno raspoložen, pa je Zvezda na njegovim krilima serijom 7:0 povela sa, u ovoj utakmici, velikih 72:68.

Reagovao je tajm-autom Trinkijeri i to mu se isplatilo. Žalgiris odgovara serijom 7:0 i uglavnom poenima sa penala stiže do 75:72. Imao je Gilespi nekoliko grešaka u ovoj sekvenci, što u odbrani, što u napadu.

Jago je držao Zvezdu u životui, ali je Evans bio nezaustavljiv, te je novom trojom odlepio Litvance na 80:76.

Nije se Zvezda predavala. Nedović je pogodio, a potom je i Jago sjajno pronašao Gedraitisa koji je u kontri pogodio za 80:80.

Ipak, Tomas Dimša i Rolands Šmits vraćaju prednost gostima, ali je Jago na drugoj strani sprečavao Žalgiris da se odlepi. Arnas Butkevičijus imao je dva slobodna bacanja da minut pre kraja donese pet poena prednosti svom timu, ali je promašio oba penala. Nedović je to kaznio i smanjio na 88:87.

Novi tajm-aut Trinkijerija doneo je solo-prodor i lake poene Evansa za 90:87 30 sekundi pre kraja.

Reagovao je tam-autom sada i Sferopulos, ali je Gedraitis promašio. Srećom, loptu je uhvatio Džoel Bolomboj, a potom pogodio oba penala za -1. 90:89.

 


Usledio je i ključan trenutak na meču kada je Jago Dos Santos napravio nesportski faul nakon što je Edgarasa Ulanovasa udario u glavu. Tražio je čelendž grčki stručnjak, ali je bilo jasno da je to uzalud uradio. Pogodio je jedan penal Ulanovas za 91:89.

Usledila je sporna situacija koja je razbesnela domaće navijače. Kinan Evans je, moguće, nagazio liniju na polovini terena, ali sudije to nisu videle. Usledio je faul nad Dimšom koji sa dva penala donosi 93:89 Žalgirisu.

Jago je brzo iznudio faul u prodoru i pogodio oba penala. Uspela je Zvezda da nakratko ukrade loptu, ali se ona ponovo našla u rukama igrača Žalgirisa koji nisu uspeli da poentiraju. Vreme je ubrzo isteklo posle ragbi dodavanja Gedraitisa, pa je Žalgiris upisao veliku pobedu.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Kinan Evans sa 25 poena, Rolands Šmits je dodao 13, a Laurinas Birutis 12.

Jago je ponovo predvodio Zvezdu sa dab-dabl učinkom od 21 poena i 14 asistencija, Luka Mitrović dodao je 15, Nemanja Nedović 13, a Dovidas Gedraitis 11.

Be the first to comment on "TRINKIJERI UTIŠAO „ARENU“: Žalgiris posle DRAME bolji od Zvezde, crveno-beli sve dalje od desetog mesta!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*