ZVEZDA SE RASPALA U ČETVRTOJ ČETVRTINI: Žalgiris ponovo bolji od crveno-belih!

FOTO: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su prvi poraz u Evroligi.

Crveno-beli su izgubili na gostovanju Žalgirisu rezultatom 79:74 u okviru 2. kola elitnog takmičenja.

 


Crveno-beli još jednom nisu uspeli da osvoje Kaunas, a ovo im je prvi poraz u sezoni, dok je Žalgiris upisao drugi trijumf.

Ekipa Duška Ivanovića imala je lepu priliku da uzme skalp litvanskom timu, pošto se vratila iz minus 10 na pogon Miloša Teodosića, imala je kontrolu tokom celog meča, ali je pad koncentracije u završnoj deonici bio koban.

Tada je Žalgiris napravio seriju od 13:0 i rešio meč u svoju korist.

U ekipi Zvezde najefikasniji su bili Luka Mitrović sa 16 poena uz osam skokova i Miloš Teodosić sa 15 poena uz četiri skoka i četiri asistencije. Šabaz Nejpir dodao je devet poena, a Nemanja Nedović osam poena i četiri asistencije.

Žalgiris je predvodio Rolands Šmits sa 18 poena i sedam skokova. Edgaras Ulanovas postigao je 15 poena uz šest skokova i četiri asistencije, a Arnas Butkevičijus 12 poena uz pet asistencija. Brejdi Manek pobedi je doprineo sa devet poena, a Kinan Evans sa osam.

Žalgiris je od početka poveo, imao je 13:4, a zatim i 17:7, ali je Zvezda predvođena Teodosićem i Mitrovićem uspela da preokrene i prvu deonicu završi vođstvom od 21:19.

Druga četvrtina počela je poenima Adama Hange i Mitrovića za šest razlike (25:19), domaći su uspeli da priđu na pola koša, ali su se crveno-beli preko Hange i Nejpira odlepili na 38:30.

Poenima Laurinasa Birutisa, Butkevičijusa i Ulanovasa domaći su uspeli da smanje na tri razlike na poluvremenu – 35:38.

Litvanska ekipa je mini serijom na početku treće četvrtine povela sa 39:38, Mitrović je sa četiri vezana poena vratio prednost, a posle poena Dejana Davidovca Zvezda je povela sa 45:40 i do kraja deonice je bila u prednosti.

Nejpir je trojkom započeo četvrtu četvrtinu za 59:50, a košem njegovog saigrača Rokasa Giedraitisa Zvezda je povela sa 63:54.

 


Posle toga Žalgiris je serijom 13:0 i vezanim trojkama Butkevičijusa, Maneka i Šmitsa poveo sa 67:63.

Seriju je prekinuo Nedović uz koš i dodatno bacanje. Manek je zatim vezao pet poena za 72:66, gosti su se primakli na dva poena 72:74 koševima Mitrovića sa linije za slobodna bacanja, ali je sa druge strane Butkevičijus bio precizan za četiri razlike.

Ekipe posle toga nisu iskoristile napade, a osam sekundi pre kraja dva slobodna bacanja ubacio je Butkevičijus za 78:72.

Odmah je dva poena postigao Teodosić, pa je napravio prekršaj na Evansu, koji je pogodio jedno bacanje. U poslednjem napadu Nedović je promašio trojku, pa je Zvezda pretrpela poraz u Kaunasu.

Zvezda sada ima pobedu i poraz, a Žalgiris je ostvario obe pobede.

U sledećem kolu Zvezda će u sredu dočekati Monako, a Žalgiris će dan ranije u Madridu igrati protiv Reala.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

*