OBRADOVIĆ BOLJI OD ZVEZDE: Poraz crveno-belih u Antaliji!

FOTO: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Monaka rezultatom 93:88 u prvoj utakmici na „Glorija Kupu“ u Antaliji, gde je očekuju još dve provere, protiv ruskih ekipa Lokomotive i Jeniseja.

Ekipi Vlade Jovanovića ovo je bio najozbiljniji test u okviru priprema za nastupajuću sezonu, prethodno je bila ubedljiva sa Klužom i Dinamikom, a da je bilo sreće i više koncentracije mogli su se crveno-beli radovati i nakon meča sa timom Saše Obradovića.

U duelu dva evroligaša viđena je dobra, takmičarska košarka, dva velika naleta oba tima i vrlo neizvesna završnica koja je na krjau, uz kiks igrača Zvezde, pripala francuskom sastavu.


Kod Zvezde Dobrić je prednjačio sa 18 poena, Stefan Marković i Filip Petrušev su ubacili po 11, a dvocifreni sa po 10 poena bili su Stefan Lazarević (indeks 20) i Ben Bentil. Majk Džejms je u pobedničkim redovima bio najefikasniji sa 20 poena, Donta Hol i Džordan Lojd su ubacili po 13, a Džeron Blosomgejm 12 poena.

Delovalo je da će Monako daleko ranije rešiti utakmicu u svoju korist, još u povoju poslednje deonice kada je imao i 16 razlike (79:63), međutim negde malo posle toga krenula je velika serija Beograđana. U naletu su bili Marković, Dobrić, Petrušev, Lazarević je bio odličan, razlika se topila iz minuta u minut, do minimalnih 85:84!

Monako je dugo tražio poene, a oni su im konačno stigli preko neuhvatljivog Majka Džejmsa koji je trojkom za 88:84 doneo mirniju završnicu po Obradovićev tim.

Dobrić je uzvratio, potom je ponovo Džejms bio nepogrešiv, ali je Zvezda imala priliku da u poslednjem napadu dođe do egala. Međutim, Beograđani su u primopredaji lopte, daleko od koša rivala, izgubili posed na desetak sekundi pre kraja, i usledila je kazna i tačka na pobedu Monaka u kontri.


Be the first to comment on "OBRADOVIĆ BOLJI OD ZVEZDE: Poraz crveno-belih u Antaliji!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*