CRVENO BELI ZA NIJANSU BOLJI: Zvezda slavila u derbiju kola

FOTO: KK Crvena zvezda/Djordje Kostic

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Budućnost rezultatom 69:65 u 2. kolu ABA lige.

Aktuelni šampion ABA lige je novu sezonu počeo sa dve uzastopne pobede, obe na svom parketu.

U prvom kolu su razbili makedonskog predstavnika MZT iz Skoplja, a sada su u derbiju kola bez problema savladali podgoričku Budućnost.


Zvezda je otvorila susret serijom 7:2 kada je 5 poena imao Ben Bentil, pa je Budućnost prišla na 12:7 i naterala Zvezdu da pozove tajm-aut.

Igor Drobnjak je odigrao jako dobro u ovom delu igre i kada su se crveno-beli odmakli na 8 poena razlike, on je ubacio neke bitne šuteve poput one trojke pod kontaktom i prvu četvrtinu završili su sa rezultatom 20:19 u korist domaćeg kluba.

Drugi kvartal je protekao u znaku Crvene zvezde, a u jednom momentu je utakmica čak i bila prekinuta zbog vređanja sudija pa se navijačima u hali obratio i kapiten Branko Lazić.

Što se same igre tiče, Zvezda je bila bolja u svakom segmentu i već na poluvremenu imala vođstvo 43:35, a mogla je da ima i dvocifrenu prednost.

Treću četvrtinu Zvezda nešto sporije otvara, u prvom minutu napravili su čak tri lične greške da bi prvi koš postigli posle tri cela minuta kada je trojku pogodio Filip Petrušev.

Upravo je Petrušev bio taj koji je razigrao crveno-bele i postigao jedine poene za domaći tim u trećem kvartalu, a Zvezda je tada vodila 51:40.

Samo 12 poena su aktuelni šampioni postigli za ovih 10 minuta, a utakmicu je obeležio veliki broj minuta potrošenih na gledanje snimka od strane sudija. Budućnost je u finišu istopila prednost i trojkom Drobnjaka prišla na 55:51.

Igralo se u mini serijama, nije ovo bila neka preterano lepa košarka za oko što se i vidi po rezultatu, ali je na kraju Zvezda zasluženo slavila i upisala drugu pobedu posle dva kola ABA lige.

Najefikasniji je bio Ben Bentil sa 16 poena, a uz to je imao i 5 skokova, po 15 su imali Luka Mitrović i Filip Petrušev, s tim što je Mitrović imao i 9 skokova, a dvocifren je bio još i Holand sa 10 poena, a Ivanović je bio bez poena uz 7 asistencija.

U redovima Budućnosti, najefikasniji košarkaš je bio Igor Drobnjak koji je meč završio sa 19 postignutih poena, dok je 11 ubacio Marko Jagodić-Kuridža.

 


Be the first to comment on "CRVENO BELI ZA NIJANSU BOLJI: Zvezda slavila u derbiju kola"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*