PARNI VALJAK OSVOJIO SKOPLJE: Partizan ubedljiv protiv MZT-a!

FOTO: MZT Skopje Aerodrom/Danail Petrović

Košarkaši Partizana savladali su MZT u Skoplju rezultatom 92:74, u drugom kolu AdmiralBet ABA lige.

Crno-beli sada imaju skor 2-0, a tim iz Severne Makedonije je na 0-2.

Partizan je u prvom kolu pobedio Cibonu u Zagrebu, dok je MZT poražen od Crvene zvezde u Beogradu.

Izabranici Željka Obradovića su dobro reagovali nakon ubedljivog poraza od Albe na startu Evrolige i u Skoplju nisu dozvolili nikakvo iznenađenje. Sve dileme su rešili u prvoj četvrtini, koju su dobili sa 25:9. U nastavku su rutinski odradili posao i svi se razigrali pred još jedno teško gostovanje u Evroligi, pošto u petak idu na noge Baskoniji.


Najefikasniji kod pobednika bili su Dante Egzum i Džejms Naneli sa po 17 poena. Jam Madar je postigao 12 poena. Danilo Anđušić je ubacio osam, koliko i Matijas Lesor, koji je dodao i sedam skokova. Kevin Panter i Zek Ledej su bili rezervisani, prvi je postigao pet, a drugi dva peona.

U ekipu MZT-a najbolji je bio Strahinja Mićović sa 18 poena, dok je Kefi dodao 17.

Od samog starta je Partizan demonstrirao veliku razliku u kvalitetu u odnosu na makedonsku ekipu. Otvorio je meč serijom 9:0 i do kraja prve četvrtine samo povećavao prednost. MZT je samo u jednom momentu uspeo da pojača odbranu i uvede Partizan u nekoliko praznih minuta, ali je taj napad brzo odbijen, pa je vicešampion ovog takmičenja ovaj period dobio sa ubedljivih 25:9. Dante Egzum je bio sjajan u uvodnih deset minuta, razigrao je tim, ubacio dve trojke i upisao 12 poena.

Drugu četvrtinu je trojkom otvorio Vojdan Stojanovski, ali mu je odmah istom merom uzvratio Madar. Zatim je Anđušić pogodio 2+1 i Partizan je otišao na ogromnih 31:12. Vojdan Stojanovski je pokušavao da zadrži domaće u igri, pogodio je još jednu trojku, ali su gosti lako rešavali situacije u napadu. Balša Koprivica mu je vratio sa 2+1 i Partizan je opet imao ubedljivih 36:19.

U finišu su se raspucali i jedni i drugi. Za domaće je pogađao Kefi, za goste Naneli za tri, uz zakucavanje u kontri, pa još jednom za tri i crno-beli su na 1,03 do kraja bili na +16 (46:30). Na kraju, nakon poena Lesora, 48:32 za Partizan i druga pobeda na vidiku.

Treća deonica krenula je odlično za MZT. Mićović je ubacio dve trojke za seriju 6:0 i naterao Željka Obradovića da pozove tajm-aut. Partizan se prenuo i vrlo brzo je odbio nalet domaćina, a Matijas Lesor je sa penala vratio 16 poena prednosti (56:40).

Raspucali su se zatim Panter i Naneli i crno-beli su poveli sa 69:48. Ovaj period je završen vođstvom Partizana sa 69:52.

Prvi koš u poslednjem periodu dao je Dante Egzum nakon dva minuta igre i odveo goste na 71:52. Odlični Strahinja Mićović je ubacio svoju treću trojku, a Anđušić je uzvratio, pa Vukčević atraktivno zakucao, za 74:55. Tristan Vukčević je u ovoj četvrtini vezao sedam poena i maksimalno iskoristio ukazano poverenje.

Do kraja je Partizan rutinski odradio posao i zabeležio očekivan trijumf.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "PARNI VALJAK OSVOJIO SKOPLJE: Partizan ubedljiv protiv MZT-a!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*