ZVEZDA SLAVILA U INCIDENTNOJ ATMOSFERI: Crveno-beli SRUŠILI Partizan i ostali u finalnoj seriji ABA lige!

Košarkaši Crvene zvezde ostali su u životu!

Crveno-beli su iskoristili prednost domaćeg terena i u trećem meču u dvorani „Pionir“ savladali Partizan rezultatom 91:78 i smanjili rezultat u seriji na 2:1.

 


Naredni meč igra se u utorak, a ponovo će domaćin biti branilac trofeja.

Tvrd i napet početak kako smo i očekivali obeležio je veliki broj promašaja na obe strane, ali je Zvezda preko Luke Mitrovića uspela da izgradi startnu prednost i da sa 9:3 natera Željka Obradovića da rano pozove minut odmora.

Videli smo dobar odgovor iz tajm-auta i seriju Partizana od 8:0 koji trojkom Kevina Pantera stiže do prvog vođstva na meču. Bilo je još par incidenata sa tribina i jedan potencijalni prekid, ali je nakon velikog broja faulova na obe strane Partizan prvu četvrtinu rešio u svoju korist rezultatom 21:19.

Druga četvrtina je pokazala probleme za Partizan u kome su Dante Egzum, Matijas Lesor i Alen Smailagić dobili po treću ličnu grešku, a zbog jakog faula Fakunda Kampaca smo imali i nesportski faul i manje čarke među ovom dvojicom igrača i sve se brzo završilo sportskim pozdravom.

Zvezda je preko Nedovića uspela da uhvati momentum i razbije ritam Partizana za 33:28 i najveću prednost koju su imali u ovom delu meča. Potom se pojavio Danilo Anđušić sa bitnim poenima za crno-bele kojima je prekinuo Zvezdinu seriju, a drame je bilo do kraja poluvremena.

Utakmica je kasnila nakon što su navijači Zvezde tvrdim predmetima zasuli igrače Partizana, a to se nastavilo i tokom meča, a u jednom trenutku na teren je pala i staklena flaša poznatog alkoholnog pića.

Bilo je dramatično i potpuni egal, da bi Petrušev promašio zicer i Partizan preko prvih poena iz tranzicije došao do 41:38 za kraj prvog dvadesetominutnog perioda.

Luka Mitrović nosio je Zvezdu na startu druge četvrtine, a Partizan se mučio, ali uspevao da održava egal.

Ipak, krajem trećeg perioda na krilima Luke Vildose i Hasana Martina domaćin je stigao do maksimalnih +7. Uspeo je Partizan preko Dantea Egzuma da se približi na posed zaostatka pred poslednjih deset minuta igre.

Vildosa je odmah na startu pogodio drugu trojku, a Egzum nešto kasnije dobija četvrti faul. Uspeo je Branko Lazić da pogodi novu trojku, a usledio je odgovor Jama Madara.

 


U tim trenucima pojavio se Nemanja Nedović koji sam pravi seriju 7:0 i po prvi put vodi Zvezdu na +10.

Zvezda je uspela da sačuva stečeni višak, a lakše im je bilo posle petog faula Dantea Egzuma.

Zvezda je posle izvesnog vremena bila predvođena kvartetom igrača. Nemanja Nedović je imao 19 poena, po 16 su imali Petrušev i Mitrović, a Vildoza je dodao dva manje. Dante Egzum je predvodio Partizan sa 16 poena, Jam Madar je bio sjajan sa 15 (4/4 za tri), 12 je ubacio Panter.

Četvrti meč finalne serije na programu je u utorak od 19.00 sati na istom mestu.


BONUS VIDEO:

Be the first to comment on "ZVEZDA SLAVILA U INCIDENTNOJ ATMOSFERI: Crveno-beli SRUŠILI Partizan i ostali u finalnoj seriji ABA lige!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*