ZVEZDA POKORILA MORAČU: Crveno-beli srušili Budućnost!

FOTO: KK Budućnost

U zaostaloj utakmici 15. kola AdmiralBet ABA lige, košarkaši Crvene zvezde večeras su kao gosti savladali Budućnost u Podgorici rezultatom …

Zvezda je ovom pobedom osigurala osvajanje prve pozicije pred plej-of, a Budućnost će sigurno biti treća na kraju ligaškog dela sezone.

Podgoričani su u ovaj meč ušli značajno oslabljeni, bez Rida, Micova, Atića, Šehovića, Perija, a Zvezdi su nedostajali vež duže odsutni kapiten Lazić i centar Cirbes.


Posle nešto boljeg početka domaćeg tima, Zvezda je uzvratila serijom 12:0 i povela sa 16:7. Tu prednost je održavala do kraja prve i početkom druge četvrtine, predvođena raspoloženim Nikolom Kalinićem koji je u prvom poluvremenu upisao 13 poena. Sredinom drugog kvartala Budućnost je prišla na 25:23, ali je Zvezda odličnim šutem za tri poena uspela ponovo da uveća svoju prednost i na poluvremenu je vodila sa 46:36.

Budućnost se nije predavala i treća ćetvrtina je bila najbolji period igre Džikićevog tima u večerašnjem meču. Zvezin šut je u tom delu igre bio znatno slabiji nego u prvom poluvremenu i Podgoričani su to iskoristili, pa se u poslednju četvrtinu ušlo nerešenim rezultatom – 59:59.

Prvi Kalinićev koš u drugom poluvremenu bila je ujedno i prva Zvezdina trojka u drugom delu igre, a postignuta je početkom poslednje četvrtine, kada je Zvezda povela sa 64:61.

Odmah zatim pogodio je i Davidovac za tri poena, ali Budućnost je nastavila da rezultatski “diše za vratom“ gostima. Izgledalo je da ćemo prisustvovati dramatičnom finišu, ali Sili na deset sekundi pre kraja pogađa samo jedno slobodno bacanje kojim je smanjio na 78:76.

Posle tajm-auta, Kalinić pogađa za konačnih 80:76.


Be the first to comment on "ZVEZDA POKORILA MORAČU: Crveno-beli srušili Budućnost!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*