ZVEZDA SE KOCKALA, ALI POBEDILA: Crveno-beli srušili Megu!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Mege u meču 24. kola ABA lige sa 87:78.

Crveno-beli su ovom pobedom stigli do učinka od 19 trijumfa i tri poraza, i tako su nastavili sa poterom ka Partizanu, dok je Mega na učinku od 12 pobeda i isto toliko poraza.

 


Od samog starta meča Zvezda je uspostavila kontrolu na terenu i već na kraju drugog minuta crveno-beli su imali prednost od šest poena. Ognjen Kuzmić je ofanzivnim skokovima pravio probleme domaćinu, koji nije imao odgovor na to.

Fakundo Kampaco je blistao i novim asistencijama je lomio odbranu Mege. Filip Petrušev je u tim momentima bio najbolji igrač ekipe Duška Ivanovića, i Zvezda je preko njegovih poena stigla do prve dvocifrene prednosti.

Ipak, uspela je Mega da se konsoliduje i da prvu četvrtinu završi sa zaostatkom od šest poena. Luka Cerovina i Nikola Đurišić su bili najbolji poenteri ekipe Marka Baraća.

 


Nastavila se sjajna serija Mege, a prednost crveno-belih na startu druge deonice se istopila na samo tri poena. Ipak, sve Zvezdine probleme rešio je Hasan Martin koji je prvo poluvreme završio sa 13 poena.

Uključio se u igru i Ognjen Dobrić koji je postigao 16 poena do kraja prvog dela, a Fakundo Kampaco je nastavio da blista i deli magične asistencije.

Zvezda je timskom igrom stigla do prednosti od 15 poena na poluvremenu, a ona je nastavila da raste i početkom drugog dela.

Do šestog minuta treće deonice Zvezda je stigla do 17 poena viška i tada je delovalo da će lako doći do pobede. Razigrali su se Fakundo Kampaco i Luka Vildoza, dok je Mega ušla u problem sa napadom, nakon što je Đurišić napravio svoj četvrti faul.

Mega nije mogla da dođe do novih poena i prednost crveno-belih je rasla do čak 20 poena razlike. Ipak, trojka Malkoma Kazalona probudila je košarkaše Mege u poslednjoj deonici i odjednom se sve promenilo.

Zvezdin napad je stao, dok domaći košarkaši nisu mogli da promaše i za tili čas se prednost ekipe Duška Ivanovića spustila na sedam poena.

Bio je to momenat kada je Ivanović morao da pozove tajm-aut iz koga je Ognjen Dobrić pogodio trojku i rešio sve probleme šampiona ABA lige.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Ognjen Dobrić sa 23 poena, Martin je ubacio 16 poena, blistao je Fakundo Kampaco sa 15 poena, tri skoka i 11 asistencija, dok je Petrušev postigao 12 poena. Kod domaćina, dvocifreni su bili Đurišić sa 16, Rudan sa 15, Kazalon sa 14, Rori sa 11, Cerovina i Branković sa po deset poena.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "ZVEZDA SE KOCKALA, ALI POBEDILA: Crveno-beli srušili Megu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*