PARTIZAN POBEGAO ZVEZDI: Crno-beli slavili u derbiju kola

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana savladali su u Humskoj ekipu TSC-a rezultatom 2:0 (2:0), u meču 29. kola Superlige Srbije.

Junak crno-belih, dvostruki strelac, bio je levi bek Slobodan Urošević, koji je mrežu gostiju pogađao u 11. i 38. minutu.

Izabranici Aleksandra Stanojevića su se opet osamili na vrhu tabele, imaju 78 bodova, tri više od Crvene zvezde, koja svoj meč igra u Nišu od 16.15 protiv Radničkog.


Prvo poluvreme bilo je znatno sadržajnije od drugog, tokom kojeg prilika praktično da i nije bilo.

Utakmicu, koja je kasnila sedam minuta zbog problema u komunikaciji sudija, zbog čega nije bilo ni VAR-a, bolje su otvorili gosti.

Prvi pokušaj Stojkovića izblokirao je Saničanin, da bi ubrzo i domaći prvi put zapretili preko Meniga, koji je šutirao sa dvadesetak metara pravo u Filipovića.

Crno-beli su do vođstva stigli u 11. minutu posle kratke akcije iz slobodnog udarca sa ivice šesnaesterca. Natho je gurnuo loptu, na nju je natrčao Urošević, probio živi zid i pogodio mrežu gostiju iz Bačke Topole.

Nije TSC želeo tek tako da odustane i u narednih desetak minuta imao dve sasvim pristojne šanse.

Najpre je Banjcu, posle dobro lažnjaka, udarac izblokirao Saničanin, da bi potom, posle greške i neopreznosti Lutovca, Ratkov izbio pred Popovića, koji je na vreme istrčao, skratio ugao i dobro reagovao.

Usledio je mirniji period, koji je okončao u 38. minutu ponovo Urošević. Natho je centrirao sa desne strane, a levi bek crno-belih glavom, iz ne baš lake pozicije, pogodio ugao golmana Filipovića.

Do pred pauzu, TSC je tražio jedanaesterac zbog igranja rukom Jevtovića. Lopta ga je prvo pogodila u telo, pa u ruku, međutim, od svega je dosuđen samo korner.

Tokom pauze prava oluja praćena kišom pogodila je Beograd i čini se i te kako uticala na igrače na terenu.

Osim izmena na obe strane i žutog kartona za Petrovića, u 30 minuta nastavka praktično ničega nije bilo.

U 74. minutu Marko Milovanović je bio u centru pažnje, lopta je posle centaršuta Jojića, od Đakovca stigla donjega, međutim nije se snašao i iz okreta loptu nije uspeo da zahvati i zakuca je u mrežu.

Imao je Partizan još nekoliko poluprilika, ali je udarac izostao, tako da je meč okončan rezultatom 2:0.

Partizan regularni deo Superlige Srbije završava 10. aprila, gostovanjem Čukaričkom na Banovom brdu.


Be the first to comment on "PARTIZAN POBEGAO ZVEZDI: Crno-beli slavili u derbiju kola"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*