ŠTA ĆE REĆI DELIJE? Evo kako je Trinkijeri prokomentarisao suđenje na meču Zvezde i Žalgirisa!

Košarkaši Žalgirisa posle prave drame savladali su Crvenu zvezdu u „Štark areni“ rezultatom 93:91 u okviru 26. kola Evrolige.

Svoje utiske nakon važnog trijumfa izneo je trener litvanskog velikana Andrea Trinkijeri.

 


Verujem da je očigeldno da je bilo teško za oba tima. Dodaću još jedno, bilo je komplikovano, zbog malih stvari koje su uticale na rezultat i igrače. Borili smo se 40 minuta, imali greške, Crvena zvezda je igrala fizički, izgubili smo disciplinu, ali nosimo veliku pobedu. Gradimo mogućnost da se takmičimo u svakoj utakmici, velika stvar za nas.

Koliko daleko Žalgiris može?

– Imao sam ukupno osam treninga sa ekipom. Ne mogu da ti kažem šta možemo. Igrači me prate, da bude sve na čisto i jasno. Otpustili smo jednog igrača i doveli jednog igrača. Da shvatim šta ova ekipa može. Pokušava da igra košarku, bori se.

Prokomentarisao je i atmosferu u „Areni“:

– Ovo je malo veća dvorana. Atmosfere su slične, ali ovde kada se zapali, zapali se. Košarka se promenila. Obe ekipe su pokušale da igraju odbranu, ali sa ovakvima atletama i igračima brzim sa loptom. Evans, Jago, teško ih je zaustaviti. Ja sam brojao najmanje 25 kritičnih grešaka u odbrani, ali postoji i napad. Situacija na terenu je dovela da bude takav meč.

Imao je šta da kaže i o suđenju.

– Ja nisam video grešku. Druga stvar, mislim da je nemoguće to promeniti. Bilo je milion grešaka, jako teška utakmica da se sudi. Mi smo tri puta išli na koš, Evans je tri puta nokautiran, a nisu svirali. Nije mi još jasno, pogledao sam video.

Zašto Žalgiris ima A licencu, a Zvezda i Partizan ne?

– Nećeš me uvaliti u ovu priču. Ja sam navijač košarke, obožavam da igram Evroligu u ovoj Areni. Došli su mi prijatelji iz Italije da gledaju obe utakmice. Politika nije za mene, znam da su i prošle i ove i Zvezda i Partizan igrali Evroligu. Šta će da bude, nemam pojma.

Upitan je bio da li je gledao utakmicu između Partizana i Bajerna i za koga je navijao.

 


– Nisam gledao utakmicu. Teško je bilo. Nije bilo lako.

Otkrio je i koliko je teško kada se igra u ovakvoj atmosferi.

– Ako želiš da uživaš na jednoj strani, ne možeš da očekuješ da ti neće biti teško na drugoj. Moj posao je takav. Navijači su odradili svoj, ja moj. Moram da budem najbolja verzija sebe svaki dan i kad je teško i lepo.

Be the first to comment on "ŠTA ĆE REĆI DELIJE? Evo kako je Trinkijeri prokomentarisao suđenje na meču Zvezde i Žalgirisa!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*