EVROLIGA SE OGLASILA: Evo da li je Zvezda OŠTEĆENA na meču protiv Žalgirisa!

FOTO: Euroleague

Manje od 24 sata nakon utakmice Crvene zvezde i Žalgirisa u Beogradu oglasila se Evroliga vezano za incidente nakon utakmice.

Naime, nakon što sudije nisu svirale prestup Kinana Evansa preko polovine terena navijači su burno odreagovali i ubacili veliki broj predmeta na parket.

 


Pri odlasku sa terena sudija navijači su drmali tunel koji su arbitri prolazili i to je skrenulo veliku pažnju javnosti, kao i veliki broj negativnih komentara.

U izveštaju Evrolige stoji sledeće:

– Sa 21,1 sekundom do kraja igre, Dovidas Gedraitis izvodi loptu iz prednjeg polja Žalgirisa do Kinana Evansa. Kinan Evans prima loptu i dodaje je Tomašu Dimši nad kojim se pravi lična greška. Sudije su utvrdile da Kinan Evans nije stao na liniju sredine terena tokom svog poseda, tako da nije dosuđen prekršaj preko pola“. Odeljenje za košarkaško suđenje Evrolige je pregledalo više dostupnih uglova kamere za igru i nije pronašlo nijedan jasan i ubedljiv vizuelni dokaz da je Kinan Evans stao na liniju sredine terena, pa je stoga utvrđeno da je sudijska trojka pravilno odbacila poziv.

 


Prema ovom saopštenju Evroliga je stala iza odluke svojih sudija i smatra da nije učinjena greška u ovoj situaciji, ali nisu komentarisali ostatak utakmice

Be the first to comment on "EVROLIGA SE OGLASILA: Evo da li je Zvezda OŠTEĆENA na meču protiv Žalgirisa!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*