ZVEZDA NIJE BLISTALA, ALI JE POBEDILA: Crveno-beli morali da strepe protiv Voždovca!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Voždovac na stadionu „Rajko Mitić“ sa 2:1 (2:0) u utakmici 20. kola Super lige Srbije.

Oscilacije i ovog puta. Slične crte kao i iz prvog dela sezone, ekipa Crvene zvezde pokazala je i na otvaranju prolećnog dela šampionata Srbije protiv Voždovca. No, to je bilo dovoljno za tri boda protiv mladog sastava „zmajeva“.

 


Odabrao je Vladan Milojević da mu bonus na ovoj utakmici bude Jovan Šljivić, te da čini isturenijeg u veznom redu sa Gelorom Kangom i Srđanom Mijailovićem. Osim tek u nekoliko navrata, Voždovac nije previše dugo držao loptu u svom posedu i terensku inicijativu, očekivano, imao je domaćin. Bilo je mnoštvo takvih slučaja i u prvom delu sezone, ali nedostajala je konkretnost u završnici.

Sada,  isprva, videli smo Crvenu zvezdu koja zna šta hoće i brzim golovima Milana Rodića, a potom i Pitera Olajinke, napravila je zavidnu početnu prednost u prvom delu prvog poluvremena. Rodićev gol definitivno može da figurira za jedan od najboljih u ovom kolu jer je stigao na efektan način. Iskusni levi bek je sačekao loptu na ivici kaznenog prostora, odličan položaj tela, stopalo savršeno na lopti koja odlazi u malu mrežu gola Andrije Katića u 9. minutu.

U 20. je bilo 2:0 kada je posle udarca Uroša Spajića i odbijene lopte u šesnaesterac, nju prihvatio Pitera Olajinka i bio dovoljno precizan za svoj sedmi ligaški gol.

Sjajni levokrilni napadač deluje dosta sveže na otvaranju prolećnog dela šampionata. Imao je, pored pogotka, još dve fenomenalne prilike, ali nije bio precizan u tim momentima. Motivisan je, kvalitetan i opasan. Nešto što je nedostajalo Crvenoj zvezdi u kontinuitetu s njegove strane. Možda pod vođstvom Vladana Milojevića vidimo onog Olajinku koji je plenio u Pragu.

Dve odlične prilike imao je Voždovac u jednom napadu, ali udarce Mitrovića i Vujanovića osujetio je odličnim reakcijama Zoran Popović. U samoj završnici prvog poluvremena, Jocić je propustio još jednu pogodnu situaciju za ‘zmajeve’. Nešto što su u ovakvim utakmicama Voždovac mora da koristi…

Nakon tih sjajnih uvodnih 20 minuta kada je izgledalo kao da su brojni promašaji prošlost, Zvezda je zaličila na onu iz prvog dela šampionata. Pretila, ali bezuspešno u cilju da otkloni svaku dilemu na ovoj utakmici. Posebno se ističe prilika, treća velika na ovom duelu, za Pitera Olajinku. Odličan centaršut Osmana Bukarija sa desne strane, sam na suprotnoj stativi našao se Nigerijac, ali je očajno zahvatio loptu koja nije išla ni u okvir gola iako se nalazio ispred njega.

Bitan momenat za nastavak sezone Crvene zvezde dogodio se na oko sat vremena igre kada je na teren ušao Mirko Ivanić posle podužeg odsustva. Isti igrač je kasnije imao i dobru šansu da se upiše, ali kada on nije uspeo, u toj gužvi pred golom Andrije Katića najbolje se snašao Šerif Endiaje za 3:0 u 79. minutu. Protestovali su gosti smatrajući da je Katić fauliran budući da jeste imao loptu na ruci koju mu je Endiaje izbio. Jovan Šegrt je pozvan od strane VAR sobe da pogleda snimak i poništio je pogodak.

Nedugo zatim debitovalo je i dvomilionsko pojačanje Zvezde Uroš Sremčević, a kroz nekoliko sekundi šok na Marakani. Bio je to 86. minut kada je šutirao Mihajlo Nešković sa dvadesetak metara, pogodio je Aleksandra Dragovića u glavu i lopta je prevarila Popovića za 2:1.

 


Međutim, Voždovac posle toga nije stvorio izgledniju šansu da eventualno dođe do ogromnog povratka i boda.

Crvena zvezda tako nastavlja sa istim odstojanjem u odnosu na Partizan i zaostaju jedan bod za liderom domaćeg prvenstva.

Be the first to comment on "ZVEZDA NIJE BLISTALA, ALI JE POBEDILA: Crveno-beli morali da strepe protiv Voždovca!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*