VAŽAN TRIJUMF: Zvezda nije blistala, ali savladala Split!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Split u 13. kolu ABA lige rezultatom 72:63.

Zvezda je uspela da dođe do 11. pobede u regionalnom šampionatu nakon trijumfa nad Splitom u „Gripama“.

Duško Ivanović se vratio u svoj nekadašnji dom i pred početak meča je nagrađen od strane tima, a na kraju je sa osmehom i pobedom otišao kući.

 


Sporo je otvorena ova utakmica i čak se može reći da je ekipa Splita uz energiju pune hale bolje otvorila susret i povela sa 6:2.

Morao je Ivanović tada da zove tajm-aut, jer su se Šorter i Mavra „razgoropadili“, pa nakon toga i Kampaco i Nedović, a pre svega Petrušev vezuju bitne poene i Zvezda sa 19:17 zatvara prvu četvrtinu.

Morali su da obrate pažnju na Dominika Mavru koji je u tom delu susreta već imao 8 poena, a druga četvrtina je otvorena poenima Petruševa, da bi sa pet poena uzvratio Split i onda Zvezda preko Nedovića i Ilića dolazi do 25:22.

Bilo je dosta preuzimanja u odbrani u ovim momentima jer su u isto vreme na parketu bili Ilić i Petrušev, a Mavra nastavio da muči Dobrića i pogodio za 30:28 i preokret Splićana.

Kvalitet Crvene zvezde je, na kraju, isplivao, i rezultatom 32:30 završava prvo poluvreme nakon poena Ognjena Dobrića iz kontre, nakon čega je Šorter promašio polu distancu.

U trećem kvartalu Zvezda je slomila protivnika i postigla osam brzih poena za nešto više od jednog minuta, a četvrtina je otvorena trojkom Branka Lazića koji je sve ovo i nagovestio.

Pokušavao je Split preko Mavre i Šortera da uzdrma Zvezdu, ali su Kampaco, Bentil, Nedović i Petrušev slomili domaći tim i crveno-belima prvo doneli dvocifrenu prednost, a onda i utaban put ka pobedi.

Na startu četvrte četvrtine na semaforu je pisalo 58:44 u korist crveno-belih, a Duško Ivanović nije dozvolio nikakvo opuštanje svojim izabranicima, a Splićani su u nekoliko navrata uspeli da zaprete.

Ipak, Zvezda je održala glavu iznad vode i potpuno zasluženo uspela da ostvari prvu pobedu u 2023. godini.

 


Be the first to comment on "VAŽAN TRIJUMF: Zvezda nije blistala, ali savladala Split!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*