PARNI VALJAK PREŽIVEO UŽASAN TEREN U IVANJICI: Magija Saldanje za tri Partizanova boda!

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana su savladali Javor na prolećnoj premijeri u Ivajnici, rezultatom 1:0, u okviru 20. kola Superlige Srbije.

Crno-beli se nalaze na prvom mestu šampionata sa 50 bodova, dok je Javor ostao na 12. poziciji sa 21 bodom.

 


Prvo poluvreme obeležila je “tvrda“ igra na još tvrđem terenu, nije bilo ni golova, ni šuteva u okvir gola, ali jeste oštrih startova, pa i povreda pojedinih igrača, zbog čega je prvi deo igre trajao čitava 52 minuta.

Najgore je u svemu tome prošao fudbaler Javora Dukure koji je imao sudar glavama sa Trifunovićem, i jedan i drugi su zaradili posekotine, ali Dukure za razliku od Trifunovića nije mogao da nastavi meč, pa ga je zamenio Marjanović.

Početkom drugog poluvremena, u Partizanu su bili ljuti na sudiju Ilića, jer nije pokazao drugi žuti karton Leandru koji je ispred kaznenog prostora domaćih faulirao Stojkocića, uz visoko podignut đon.

Natho je bio u neverici da to nije prekršaj za karton, hvatao se za glavu, trener Duljaj je protestovao kod četvrtog sudije, ali odluka nije promenjena.

Već u 55. minutu crno-belima je dosuđen novi slobodan udarac koji je Natho mnogo bolje izveo. Bilo je to nešto između šuta i centaršuta, lopta je išla u sam levi ugao gola domaćih, ali je golman Manojlović odlično intervenisao.

Natho je, međutim, ubrzo zamenjen, ušao je Nikolić, a Severina je zamenio Kalulua.

I tek što su te izmene obavljene, Nemanja Nikolić asistira za Saldanju i donosi prednost Partizanu – 0:1!

Međutim, posle tog pogotka crno-beli su se povukli, Ivanjičani su preuzeli inicijativu i u 77. minutu Dolmagić je iznudio prekršaj Antića pred kaznenim prostorom Partizana!

 


I ne samo to, nego je sudija Ilić pokazao drugi žuti karton Antiću i od tog trenutka Parttizan je imao igrača manje na terenu!

Slobodan udarac je sjajno izveo Miletić, bio je to vrlo snažan udarac, lopte je išla u gornji desni ugao gola crno-belih, ali je golman Partizana Aleksandar Jovanović fenomenalno intervenisao!

Trener crno-belih Igor Duljaj je odmah izvršio izmenu, uveo je rezervnog levog beka, Zlatana Šehovića, a na klupu poslao strelca jedinog gola, Mateuša Saldanju.

To je značilo da crno-beli sve karte bacaju na odbranu minimalnog vođstva, a Ivanjičani su u potpunosti preuzeli inicijativu i težište igre prebacili na polovinu Partizana.

Ipak, crno-beli su uspeli da se odbrane i da početak drugog dela sezone obeleže važnim trijumfom.

Be the first to comment on "PARNI VALJAK PREŽIVEO UŽASAN TEREN U IVANJICI: Magija Saldanje za tri Partizanova boda!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*