PARNI VALJAK ZARIBAO: Partizan iz penala do boda u 96. minutu!

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Fudbaleri Partizana remiziralo su na gostovanju u Nišu sa tamošnjim Radničkim rezultatom 3:3 u okviru drugog kola domaćeg šampionata.

Možda će se na kraju sezone ispostaviti da smo na samom startu imali utakmicu sezone, a bilo je zasigurno svega.

Nagoveštaj toga smo dobili već u drugom minutu kada je iskusni Saša Marjanović iskosa, iz velike udaljenosti poslao loptu u protivnički šesnaesterac. Ona je nekako stigla do Bojana Mlađenovića, štopera Radničkog, koji dovodi svoju ekipu u vođstvo.


Malo je ko očekivao tad da će defanzivac „meraklija“ nepunih 10 minuta kasnije napraviti veliku glupost i pokloniti protivniku izjednačenje. Nakon jednog kornera Partizana, lopta je otišla na drugi kraj šesnaesterca i do nje je prvi stigao Igor Vujačić.

Uskoro se Mlađenović našao iza crnogorskog fudbalera i odgurnuo ga. Kao da mu to nije bilo dovoljno, uspeo je da ga i nagazi nakon čega je Vujačić pao. Glavni sudija Trifunović je prvo dosudio slobodan udarac, ali je nakon konsultacija sa VAR sobom utvrđeno da je penal koji je Bibars Natho bez problema realizovao.

Bio je tim iz Humske od tog trenutka bolji protivnik. Rikardo Gomeš se našao u dve prilike, kao i Menig, ali je gol izostao. Usledila je prečka na drugoj strani. Pogodio ju je, po prvi od dva puta na ovom meču, kapiten protivnika Aleksandar Pejović time najavivši ono što ćemo gledati u drugom poluvremenu.

Tempo igre je opao oko 30. minuta prvog poluvremena, ali ono što nije to je napetost i tenzije na obe strane. Igrači Radničkog su bili nezadovoljni odlukom arbitra da dosudi kraj poluvremena u trenutku kada su izborili korner.

Pred početak drugog poluvremena, strateg crno-belih Ilija Stolica je umesto Aleksandra Filipovića na desnog beka uveo Zlatana Šehovića. Nekadašnji fudbaler Jagodine i BATE Borisova je zaradio žuti karton i kumovao je golu protivnika, te ovakva odluka nije čudila

Malo je Stolica znao da će upravo ta izmena biti ključna za krajni ishod ovog meča. Sve je počelo u 50. minutu kada je Lazar Jovanović dobio loptu na levoj strani, bez problema „okrenuo“ povratnika iz Izraela i proigrao Stefana Dimića koji nije imao težak zadatak da donese novo vođstvo Radničkom.

Samo pet minuta kasnije usledio je centaršut domaće ekipe baš ka Jovanoviću koji nije čekao da lopta padne, već je iz volej udarca poslao loptu uz bližu stativu i doneo veliki i ispostaviće se neuhvatljivih dva gola prednosti. Trener Nišlija Tomislav Sivić je odlučio da zameni pozicije Mitrovića i Jovanovića i to će se ispostaviti kao pun pogodak.

Kada se osvrnu, igrači Radničkog će žaliti zbog propuštenih prilika pri rezultatu 3:1, a ponajviše Stefan Mitrović koji je već viđen u dresu Partizanovog gradskog rivala.

Izbio je sam pred Stevanovića, ali je njegov udarac iskosa otišao daleko pored dalje stative. Kazna za to je stigla nekoliko minuta kasnije, kada je Slobodan Urošević smanjio snažnim udarcem sa distance.

Kako je razlika ponovo bila samo jedan gol, tako su i tenzije na terenu počele da rastu. Predvodio je Saša Zdjelar koji je odlučio da se obračuna sa Aleksandrom Mesarovićem.

Igrač Radničkog se nešto duže zadržao na zemlji nakon duela nakon čega je kapiten crno-belih odlučio da ga podigne povukavši ga za dres.

Uskoro je situacija eskalirala, umalo je i tuča izbila. Posledično tome je podeljeno i nekoliko žutih kartona. Primetno je kako je Slobodan Urošević, jedan od upisanih, konstantno pratio sudiju i sugerisao mu koga još treba da kazni. Stoga treba da bude srećan što nije dobio i drugi žuti karton.

Do kraja, da spektakl bude kompletan, Partizanu je u petom minutu nadoknade dosuđen drugi penal nakon što je prekršaj ponovo napravio Mlađović. Iz VAR sobe su javili da je sve regularno, a siguran sa „bele tačke“ je bio Rikardo Gomeš koji je postavio konačan rezultat.

Partizan će u narednom kolu igrati sa TSC-om kod kuće, dok Radnički gostuje u Lazerevcu ekipi Kolubare.

 


Be the first to comment on "PARNI VALJAK ZARIBAO: Partizan iz penala do boda u 96. minutu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*