PARNI VALJAK PREŽIVEO NOVI PAZAR: Severinina magija i majstor Jovanović za novu pobedu Partizana!

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana upisali su 12. pobedu u nizu, jer su u sklopu 14. kola Superlige Srbije savladali Novi Pazar sa 0:1 (0:1).

Crno-beli su upisali 12. uzastopni trijumf u domaćem prvenstvu i sada ponovo imaju šest bodova više od Crvene zvezde, dok su Pazarci sedmi sa 17 bodova.

 


Da su u Partizanu mogli da biraju scenario početka meča u Novom Pazaru, nisu mogli da izaberu bolji od onoga koji im se dogodio. Postigli su vodeći gol praktično „iz svlačionice“ i time sebi u velikoj meri olakšali posao u nastavku prvog dela, ali i generalno cele utakmice.

Taj prvi bljesak se dogodio u drugom minutu, u situaciji kada je Novi Pazar napadao, ali izgubio loptu na polovini crno-belih što je iskoristio Filipović, poslao paralelu preko odbrane za Ksandera Severinu, koji je bez problema obišao čuvara i sjajno pogodio u dalji ugao za – 0:1.

Taj gol Holanđanina doneo je neophodni mir izabranicima Igora Duljaja, koji su kontrolisali dešavanja u uvodnim minutima utakmice, svesni činjenice da Pazarci verovatno moraju da menjaju početni plan i otvorenije krenu ka golu Aleksandra Jovanovića. Upravo se to i dogodilo, domaćin je u nastavak duela ušao spuštenog garda, voljan da što pre anulira prednost favorita, što je i Partizanu otvaralo prostor da eventualno već u ranoj fazi utakmice postigne još neki gol i reši pitanje pobednika.

Imali su Pazarci tri solidna pokušaja u razmaku od 15-tak minuta, dva puta preko Adema Ljajića, jednom i Ergelaša, međutim, gol crno-belih nije bio u opasnosti, jer su svi šutevi bili ili nedovoljno dobri za Jovanovića ili neprecizni.

A, onda, u jeku ataka domaćina, Partizan bi odigrao akciju koja bi po pravilu dovodila do dobre prilike za gol, kao, recimo, u 20. minutu, kada je Saldanja u kaznenom prostoru prihvatio loptu, izbacio čuvara, no, golman Mirković je paradom spasao novu kapitulaciju.

Nekoliko minuta kasnije, Pazarce je spasao Sise, koji je posle kornera Natha, te odbijene lopte i pokušaja Kanutea sa sedam, osam metara, intervenisao na gol liniji i ostavio svoj tim u rezultatskom životu.

Posle perioda u kome se borba vodila mahom između dva kaznena prostora, u poslednjih 15-tak minuta prvog dela, Novi Pazar je bio bolji tim na terenu. Više na lopti, konstantno u polju Partizana, koji je patio u presingu domaćina, ali je uspevao da se odbrani koristeći činjenicu da domaćin nije imao valjana rešenja u poslednjoj trećini terena.

Mučili su se crno-beli u tom periodu igre u organizaciji, nisu uspevali da se nametnu, niti pronađu balans, koristeći često duge lopte ka Saldanji kako bi predahnuli i bolje se postavili.

Ipak, i u tim okolnostima su dva puta uspeli da dođu u situacije da ponovo ugroze rivala, s tim da je u prvom slučaju Severina proklizao u kontri tri na jedan, dok je u drugom navratu Saldanja slabo šutirao, posle dodavanja Zahida u kaznenom prostoru. U poslednjih pet minuta se najčešće igralo na polovini crno-belih, međutim, nisu domaćini uspeli da iskoriste tu činjenicu, niti da probiju odbranu gostiju.

Nastavak jednako zanimljiv, dinamičan, pomalo tenzičan, sa dobrim prilikama za oba tima, s tim da su one koje su imali Pazarci bile ubedljivije, ali sa tom razlikom što nikako nisu mogli da nađu rešenje za golmana Partizana Aleksandra Jovanovića.

Posle solidne akcije crno-belih sa početka nastavka, u kojoj su kombinovali Belić i Severina, a slabo šutirao Saldanja, Pazarci su uzvratili žestoko.

Marko Šćepović, koji je priliku dobio u drugom poluvremenu, pripremio je prvo zicer Ergelašu, ali je Jovanović izašao na vreme, ušao u šut i sprečio izjednačenje. Uzvratili su crno-beli lukavim pokušajem Zahida kroz blok, koji je takođe neutralisao golman Mirković, da bi Šćepović potom pripremio još jedan zicer, ovoga puta Sumi, koga je u poslednjem trenutku blokirao Svetozar Marković.

Na drugoj strani je uzvratio Natho, posle pasa Severine, no, bilo je jasno da crno-beli igraju na mahove, da su Pazarci bolji tim na terenu, meču u prilog i velika prilika Čiljaka, posle pasa Ljajića, koju je takođe neutralisao golman Jovanović.

 


U 75. minutu Novi Pazar je promašio dve šanse, prvo je Šćepović blokiran, ali se lopta odbila do Sisea, koji je promašio loptu na dva metra od gol linije i ona je završila pored stative.

U poslednjih desetak minuta Partizan se konstantno branio pod naletima domaćina, pokušavao da se oslobodi pritiska, smiri igru, ali to timu Igora Duljaja nije polazilo za rukom, jer Pazarci nisu odustajali.

Ipak, izuzev nekoliko akcija u poslednjoj trećini terena, koje su mahom završavale slabim udarcima ili blokom, odnosno pokušajem Meniga na drugoj strani, u nadoknadi vremena, rezultat iz drugog minuta je ostao na snazi.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

*