PARNI VALJAK POKORIO NOVI SAD: Saldanja i Menig za prvu pobedu Partizana!

Trijumf crno-belih.

Fudbaleri Partizana savladali su Vojvodinu u utakmici 2. kola Superlige Srbije rezultatom 2:0, i tako došli do prve pobede u novoj sezoni Superlige Srbije.

 


Neupitnu fudbalsku inteligenciju i značaj za igru Partizana Bibras Natho je demonstrirao još jednom, večeras protiv Vojvodine, skiciravši pobedu Partizana u 2. kolu Mozzart Bet Superlige (2:0). Iako su, svesni kvaliteta iskusnog fudbalskog arhitekte, Novosađani zaključali Izraelca i ostavili ga bez konkretnog učinka u prvih 45. minuta, prva akcija u nastavku predstavljala je najslikovitiji prikaz kvaliteta partizanovog veziste. Idealnom loptom u prostor Natho je obavio najveći deo posla, a sjajnu asistenciju u vodeći gol pretočio je Saldanja.

Drugi pogodak brazilca na isto toliko utakmica trasirao je put gostiju do pobede, a posle odgovora Vojvodine koji je bio kratkog daha i bez efekta, praktično sve dileme razrešio je Kvinsi Menig prelepim udarcem pod prečku sa oko 20 metara, te je četa Radoslava Bataka pretrpela i četvrti poraz u isto toliko zvaničnih utakmica na početku sezone, dok su Beograđani posle ispuštene pobede u Bačkoj Topoli na drugom koraku osetili slast trijumfa.

Iako je Partizan na odmor otišao ne dozvolivši rivalu da uputi udarac u okvir gola, inicijativa koju je imao tokom prvog poluvremena u ofanzivi se svodila na sporadične pretnje Meniga i Severine po krilu, ali bez konkretnih iskušenja za Lazara Carevića. Crnogorski golman je do kraja prvog dela igre praktično imao posla samo kako bi ostao zagrejan, a onda, u drugom poluvremenu nije stigao ni da oznoji dres a već je bio savladan. Sjajan potez Natha doneo je priliku iz koje je Saldanja potvrdio da je sa pravom u Humskoj investiran značajan novac u njegov angažman, dok je 16 minuta kasnije novo nesebično proigravanje Izraelca prethodilo individualnoj bravuri Holanđanina koji je duplirao prednost i ugasio nade domaćina.

 


Drugo poluvreme samo što je počelo, a Partizan je već slavio Mateuša Saldanju. Natho arhitekta, a Saldanja strelac i crno-beli su u Novom Sadu od 47. minuta vodili sa 1:0.

Izabranici Igora Duljaja su stali posle ovog pogotka, umirili igru i nekako prepustili Vojvodini sredinu terena, što se nije baš ispostavilo kao najbolje moguće rešenje.

Čumić je bio veoma opasan u dve uzastopne prilike, pa je i Crnomarković probao, ali Vojvodina ostaje bez pogotka. Crno-beli su mogli i da udvostruče prednost preko kontre, ali je Severina zaustavljen u poslednjem momentu.

U jednom momentu je i pas zaustavio igru, a u poslednji 20-minutni period se ušlo sa veoma nervoznom ekipom Vojvodine i ekipom Partizana koja već razmišlja o tome da sačuva tri boda.

Par minuta kasnije, tačnije u 74. minutu, videli smo prelep gol Kvinsija Meniga sa ivice šesnaesterca, ponovo na asistenciju Natha i Partizan je bio blizu prve pobede u novoj sezoni.

Do kraja susreta se ništa ozbiljnije nije desilo. Partizan je uspeo da slomi otpor Vojvođana, da upiše prvi trijumf i udeli ekipi iz Novog Sada i drugi poraz u sezoni.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:


Be the first to comment on "PARNI VALJAK POKORIO NOVI SAD: Saldanja i Menig za prvu pobedu Partizana!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*