CRVENO-BELI BEZ MILOSTI: Zvezda deklasirala Napredak na Marakani!

Crveno-beli ubedljivi protiv Kruševljana – 4:0.

 


Kraso je postigao još dva gola u ovoj sezoni i asistirao Osmanu Bukariju u 35. minutu, ali je najupečatljiviji trenutak utakmice bio efektni prvenac Srđana Mijailovića dva minuta kasnije u njegovom 100. zvaničnom meču u crveno-belom dresu.

Odlični defanzivni vezista se sa pozicije štopera vratio na mesto zadnjeg veznog, a postignuti gol je predstavljao pravu nagradu za njegov besprekoran odnos prema igri i obavezama koje pred njega postavlja Barak Bahar.

Rešila je Crvena zvezda, baš kao i protiv Vojvodine, pitanje pobednika u okršaju sa Kruševljanima već nakon 45 minuta igre, ali je danas bila znatno agresivnija, baš onako kako zahteva Barak Bahar, ali i pristalice najstrofejnijeg srpskog kluba.

Naivno i nesmotreno je Nemanja Đeković skrivio jedanaesterac na samom početku utakmice i omogućio domaćinu da na samom startu meča otključa defanzivnu bravu ekipe iz Lazarevog grada, ali se stav igrača srpskog šampiona prema utakmici, za razliku od meča sa Novosađanima, nijednog trenutka nije menjao. Zvezda je agresivom lomila i slomila sastav Dragana Perišića, a golovi i Osmana Bukarija i Srđana Mijailovića bili su direktan plod apsolutne dominacije domaćeg sastava na terenu.

Definitivno je Baraku Baharu i njegovim izabranicima prijalo pet radnih dana bez prevelike euforije u okruženju. Crveno-beli su više nego očigledno napravili iskorak u svim segmentima igre. Lopta se brže kretala kroz linije i ekspresno stizala pred protivnički gol, a presing na protivničkoj polovini onemogućavao igrače Napretka da uspostave balans na terenu, već su samo na mahove bili opasni zahvaljujući Nenadoviću, Vukajloviću i Stoiljkoviću.

Kraso je nastavio golgeterski niz, ali se i danas njegova važnost na terenu ogledala kroz pametna kretanja, otvaranja i inteligentne poteze. Još jednom je bio najvažnija spona između napada i odbrane i neko ko u svakom trenutku može da pronađe pukotinu u protivničkim linijama. Upravo to je demonstrirao u 35. minutu, kada je iskoristio savršenu brznu Osmana Bukarija, u pravom trenutku ga uposlio, a onda je krilo iz Gane snažno opalilo po lopti i poslalo loptu iza leđa nemoćnog Vladimira Bajića.

Srđan Mijailović polako ali sigurno postaje jedan od najvažnijih šrafova u igri Baraka Bahara. Pouzdani Zvezdin đak je u prethodnom periodu bio besprekoran na poziciji štopera i pokazao da može izuzetno kvalitetno da odgovori na tu ulogu u timu, a danas se zbog pomeranja, izazvanih povredom Mirka Ivanića, našao na svom prirodnom mestu, zadnjem veznom i ponovo zablistao. Stalno je bio blizu lopte, u visokom presingu uvek na pravom mestu, a za svo ulaganje i trud nagrađen je evrogolom u 37. minutu. Prvenac u takmičarskim mečevima za matični klub nije mogao da bude bolji.

Mirko Ivanić se istakao kao jedan od nosioca igre crveno-belih ove sezone, ali je upravo njegov izostanak omogućio Baraku Baharu da uvidi koliko zapravo ima raznovrsnih rešenja u svojim redovima. Otvorio se prostor da Vladimir Lučić dobije zasluženu priliku da zaigra od starta meča, što je mladi krilni fudbaler maksimalno iskoristio. Zvezdino dete je imalo nekoliko atraktivnih poteza, lukavo je varao svoje čuvare i „prodavao“ im finte na ivici kaznenog prostora. Lučić je zaigrao u ofanzivi sa Olajinkom, a iza njih je bio Kraso, što se ispostavilo kao nerešiva enigma za odbranu Kruševljana.

Bahar je iz startne postave na ovom meču izostavio Kingsa Kangvu, koji kao da još uvek nije u potpunosti pronašao sebe u sistemu i filozofiji izrealskog stručnjaka, pa je na njegovom mestu zaigrao Marko Stamenić. Momak sa Novog Zelanda je još jednom pokazao koliko je darovit i da apsolutno može podjednako kvalitetno da odgovori i na ofanzivniju i na defanzivniju ulogu u timu, mada deluje da na defanzivnom vezisti nešto više dolazi do izražaja njegova dominatnost. Ali, i danas je bio stalno na lopti, konstantno se nudio i sarađivao sa ostatkom tima. Na poziciju „niže“ vratio se na isteku časa igre, kada je zasluženi predah dobio Mijailović.

Izmene koje su napravljene u poslednjih pola sata utakmice učinile su da Crvena zvezda dobrih desetak minuta luta na terenu, pa su u nekoliko navrata gosti umalo napravili velike probleme Omriju Glazeru. Ipak, sve to je u korenu presekao najbolji igrač utakmice Žan Filip Kraso i sjajnim udarcem u 71. minutu razrešio svaku dilemu po pitanju pobednika. Fudbalski majstor je u 81. minutu izašao sa terena uz ovacije Zvezdine publike, a nekoliko minuta da provede na terenu dobio je Kangva.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:


Be the first to comment on "CRVENO-BELI BEZ MILOSTI: Zvezda deklasirala Napredak na Marakani!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*