PARNI VALJAK POKORIO ISTANBUL: Čudesni Partizan srušio Fener

FOTO: Euroleague

Neverovatna završnica koju je Partizan rešio preko Avramovića koji je debitovao ove sezone posle teške povrede šake.

Neverovatna utakmica za pamćenje. Partizan je krenuo da rešava neizvesne završnice u svoju korist. Prvo protiv šampiona Evrope u Beogradu, a sada u Istanbulu protiv Fenerbahčea. Apsolutni heroj je Aleksa Avramović. Srčani bek je upisao prve minute posle višemesečne pauze i odmah je bio ključna figura utakmice. Pogodio je poene koji su doneli pobedu – 73:72.

Crno-beli su upisali drugi uzastopni uspeh i sada imaju učinak 6-9, dok je turski predstavnik upisao peti poraz i ima skor 10-5.

 


Junak pobede srpskog tima bio je Aleksa Avramović koji je pogodio tri od četiri penala u finišu meča i na najlepši način obeležio povratak na teren posle višemesečne pauze zbog povrede.

Ekipa Dimitrisa Itudisa, u koju se posle mesec dana pauze vratio Skoti Vilbekin, bolje je počela utakmicu i brzo je došla do šest poena prednosti (8:2), ali gosti nisu gubili konce igre i sve vreme su bili za petama timu koji je u protekla četiri meča upisao isto toliko poraza u svim takmičenjima.

Fenerbahče je posle uvodne četvrtine imao tri poena viška (19:16), ali je Partizan serijom 7:0 preokrenuo momentum na svoju stranu i došao do plus četiri – 23:19. Beograđani su igrali pametno, koristili su rani izlazak iz bonusa domaće ekipe, i pre odlaska na odmor u listu strelaca upisala su se devetorica igrača gostiju.

Ipak, turskom velikanu je pripao finiš poluvremena – tim iz grada na Bosforu je serijom 8:2 preokrenuo i na odmor otišao sa prednošću 37:33.

Fenerbahče je u trećem periodu značajno podigao agresivnost u odbrani što se odmah odrazilo i na rezultat. Odlični Vilbekin je pogodio dve trojke, crno-beli su se mučili u napadu, pa je turski tim sredinom ovog dela igre došao do prve dvocifrene prednosti i maksimalnih 11 poena viška – 49:38. Jedino vredno pažnje kod gostiju u tim trenucima bio je povratak na teren Alekse Avramovića.

Partizan je do kraja četvrtine uspeo da se konsoliduje na obe strane terena i u odlučujućih deset minuta ušao je sa podnošljivih šest poena minusa – 57:51.

Crno-beli u sledećem kolu, 29. decembra, dočekuju Bajern, a Fener dan kasnije gostuje Virtusu.

 


Be the first to comment on "PARNI VALJAK POKORIO ISTANBUL: Čudesni Partizan srušio Fener"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*