PARNI VALJAK SA SEDAM ŽIVOTA: Ilićeva bomba u nadoknadi za pobedu Partizana!

Fudbaleri Partizana pobedili su Čukarički 2:1 u meču 14. kola Superlige, što im je 13. uzastopna pobeda.

Samo jednom ove sezone crno-beli nisu pobedili, bilo je to još u prvom kolu u burnom meču sa TSC-om u Bačkoj Topoli, a superuzbudljivo bilo je i u nedelju u Humskoj.

 


Partizan je dominirao u prvom, ali je zakazao u drugom poluvremenu, Čukarički je iskoristio momenat i poravnao, međutim, Duljajevi igrači su imali poslednju reč.

U gorkom sećanju je Partizanu ostao Čukarički u prošloj sezoni, direktno uticao na plasman crno-belih i poziciju za evropska takmičenja, ali je ove sezone priča potpuno drugačija, jer velikan iz Humske igrački polako staje na noge.

Osetili su to „brđani“ u prvom ovosezonskom duelu, u kome su u Humskoj, u prvih 45 minuta, osetili snagu tima Igora Duljaja, koji ih je nadigrao u svim segmentima igre. Činjenica da je ekipa Igora Matića u tom prvom delu imala samo jednu ozbiljnu akciju i šut Đorđa Ivanovića (23. minut), da je sve vreme bila na svojoj polovinu, „u krilu“ svom golmanu i patila pod naletima domaćina, najbolje svedoči o odnosu snaga i dešavanjima na terenu.

I, ne samo to, gosti mogu da budu srećni što su samo jednom kapitulirali, jer su od prvog sekunda do odlaska na odmor bili pod „rafalnom paljbom“ sa svih strana, u toj meri da nisu uspevali ni da predahnu, a kamoli da vežu dva ili tri pasa kako bi osigurali iole smisleniju akciju.

Umesto toga, birali su panična rešenja, ispucavanje lopte daleko od svog gola, jer je svaki napad Partizana praktično „mirisao“ na gol i bio pretnja odbrani koja se povijala kao pruće na vetru.

Uz podršku 8.000 navijača, koji su zdušno bodrili ekipu, igrači crno-belih su nemilice kidisali ka golu Nenada Filipovića, tražeći način da probiju „bunker“ postavljen još u ranoj fazi meča.

Iako su se u defanzivnoj tranziciji branili i sa pet igrača u liniji (3-5-2), gosti nisu uspevali da se konsoliduju, jer je Partizan naprosto bio bolji tim na terenu, koristeći snagu u manevru, veštinu Natha, Severine, Zahida, agresivnost Kanutea i Belića, te lukavstvo Saldanje da se nametne i konstantno vrši presing na poslednju liniju, dok je u kontrasmeru odbrana, sem pomenute situacije sa Ivanovićem, gde je zakasnio Ilić, takođe radila odličan posao.

U tom 23. minutu, kompletan posao je praktično obavio Gajas Zahid pošto se u prijemu oslobodio dva čuvara, potom izbacio i trećeg fintom, a zatim poslao teledirigovan pas za Mateusa Saldanju, koji je bio spreman i samo sproveo loptu u mrežu – 1:0.

Apsolutnom kontrolom poseda i prostora, crno-beli su mimo pomenutog gola, imali i veliku dozu agresije, na svakom delu terena, na nosioca lopte, onemogućavajući Čukaričkom da se sabere i upravo iz oduzetih lopti i ofanzivne tranzicije Duljajev tim je utakmicu u prvom delu učinio „igrom na jedan gol“.

 


Epilog – Partizan je u prvom poluvremenu imao deset udaraca ka golu Čukaričkog, u kojima su Severina, Natho, Saldanja, Zahid, Ilić, Bečić i Kanute tražili način da već tada „zaključaju“ utakmicu i krunišu apsolutnu dominaciju. U nekoliko navrata je malo nedostajalo…

U nastavku ravnopravniji meč, sa mnogo manje prilika, ali više borbe i nervoze dva tima. Čukarički bolje ušao u drugo poluvreme, usled činjenice da je u dobranoj meri protraćio prvo, kao i zbog činjenice da je Antić sa nekoliko kritičnih intervencija i pogrešnih pasova oborio sopstveno i samopouzdanje dobrog dela tima.

Po levom boku je zapravo najviše i „duvalo“, no, pojavio se i očigledan problem u Partizanovom bloku na sredini terena, pa su gosti nekoliko puta zapretili, prvo preko Tošića, zatim i Endijaea, ali je blok u obe situacije odradio posao i pomogao Jovanoviću.

Uzvratio je Partizan posle sjajne akcije Natha, Antića i Saldanje, no, ovoga puta je i odbrana Čukaričkog bila na mestu, sprečivši Brazilca da postigne novi pogodak.

Nekoliko minuta kasnije, Partizan je samo sreća spasla od kapitulacije. Na levom boku je ispao Antić, umakao mu je Nikčević i vratio loptu za Stankovića, koji je iz punog trka šutirao u spoljašnji deo mreže.

Promenio je Duljaj nekoliko igrača, no, te promene nisu ništa dobro donele crno-belima, štaviše, Partizan je imao ozbiljne probleme u centralnom delu veznog reda, gde su igrači Čukaričkog nalazili prostor i dolazili u zonu da ugroze Jovanovića.

Mogao je Partizan sve da reši u 80. minutu, ali je Kvinsi Menig bio sebičan u situaciji kada je mogao da odigra loptu Zahidu na 15 metara od gola. Odlučio se za šut i pogrešio, pošto se okliznuo u poslednjem momentu…

Imali su crno-beli i sreće prilikom šuta Sisokoa, odnosno Ivanovića, koji je umakao na levom boku i šutirao pored gola, ali spasa nije bilo u 84. minutu. Ispala je odbrana Partizana posle pasa Adetundžioja prema Miladinoviću, koji je zaobišao golmana Jovanovića i pogodio mrežu za – 1:1.

Zakuvalo se dobrano u završnici, tenzija se mogla „seći nožem“, a dva tima su dobila još pet minuta nadoknade da eventualno osvoje ceo plen i upravo u tom periodu igre Mihajlo Ilić je doneo veliku pobedu svom i ostavio svoj tim na razlici od +6 u odnosu na večitog rivala.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

*