PARNI VALJAK SE NAMUČIO, ALI POBEGAO ZVEZDI: Zahid doneo veliku pobedu i tri boda Partizanu

Fudbaleri Partizana savladali su 2:1 Železničar u Pančevu u meču 8. kola Superlige koji je bio i uvertira crno-belima za predstojeći večiti derbi sa Zvezdom.

Duljajev tim sada ima četiri boda više od Zvezde, i ovom pobedom se poravnao sa TSC-om na čelu tabele.

 


Strelci za crno-bele bili su Saldanja i Zahid.

Krenulo je oprezno na obe strane, a Partizan je pokušao da nametne inicijativu i da što pre dođe do prednosti. Raspoloženi Saldanja je zapretio već u trećem minutu, ali je loptu dobio prilično iskosa i nije uspeo da iznenadi protivničkog golmana. Železničar nije imao nameru da se samo brani pa je bivši Zvezdin talenat Stefan Hajdin odgovorio dobrim napadom samo dva minuta kasnije.

 


Partizan je kontrolisao loptu, ali nije uspeo da stvori priliku sve do 15. minuta kada je lako mogao do prednosti. Saldanja je iskoristio grešku odbrane i presekao pas desetak metara od gola, a zatim prosledio loptu do Alda Kalulua koji je dosta traljavo reagovao i prosuo šansu.

Ipak, sve se promenilo u 27. minutu. Bibras Natho je povukao akciju i bacio Kalulua u vatru, koji je iz teške pozicije dobro šutirao i iznudio korner, a Natho petom asistencijom u sezoni pronašao Saldanju koji je glavom sa peterca doveo crno-bele u vođstvo.

Kratko je trajala radost „grobara“ jer je samo četiri minuta kasnije Saldanja pred svojim golom u želji da u skoku zaustavi rivala napravio penal i kapiten Železničara Đorđević je rutinski doneo izjednačenje.

Domaći su stali na loptu, a Partizan mlako pokušavao i do odlaska na odmor stvorio samo jednu solidnu šansu, kada je na petercu golman skinuo Saldanji loptu sa noge.

Rešio je Duljaj da menja u drugom poluvremenu, prvo je na teren poslao Gaja Zahida i Nemanju Nikolića koji su upravo rešili pitanje pobednika.

Železničar se branio do 82. minuta, kada je Belić poslao dubinsku loptu u kazneni prostor, Nikolić je spustio glavom na nogu Zahidu koji je u padu pogodio za 2:1.

Partizan je tako pred više od 4.000 ljudi, u sjajnom ambijentu, stigao do dragocenog trijumfa protiv debitanta Železničara i u dobrom raspoloženju dočekuje derbi.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "PARNI VALJAK SE NAMUČIO, ALI POBEGAO ZVEZDI: Zahid doneo veliku pobedu i tri boda Partizanu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*