DRAMA DO SAMOG KRAJA: Urošević doneo Partizanu veliku pobedu protiv Čuke!

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana savladali su Čukarički rezultatom 3:2 (1:1) u derbiju i poslednjoj utakmici 15. kola Mozzartbet Superlige Srbije.

Izabranici Gordana Petrića nastavili su tako trijumfalni niz i vratili se na pet poena zaostatka u odnosu na Crvenu zvezdu, a ujedno i prestigli večerašnjeg rivala na trećem mestu na tabeli.

U Humskoj smo videli preokret Partizana u razmaku od nekoliko minuta krajem prvog i početkom drugog poluvremena, a onda je u završnici viđena nova drama i rolerkoster sa srećnim krajem za domaći tim.


Na kraju je epitet jednog od junaka utakmice pokupio Andrija Pavlović, koji je u 47. minutu postigao prvi pogodak u crno-belom dresu.

Ali, sve lovorike ipak će ići kapitenu Slobodanu Uroševiću koji je u 85. minutu postigao pobedonosni pogodak za krajnjih 3:2.

Krenulo je nešto sporije i sve do 37. minuta nije bilo većih uzbuđenja. Tada je VAR asistirao sudiji Milošu Stefanoviću da dosudi penal jer je lopta pogodila u ruku Svetozara Markovića posle šuta Badamosija.

Opravdano je pokazao na „belu tačku“, a to je iskoristio Marko Docić i savladao Aleksandra Popovića za vođstvo Čukaričkog.

Ipak, samo četiri minuta kasnije stiglo je izjednačenje na radost malobrojne publike u Humskoj.

Kristijan Belić je dobio jedan odbitak posle prekida i efektno je šutirao u padu, savladavši svog prezimenjaka na golu gostiju.

Tek što je počeo drugi deo meča, Partizan je stigao do preokreta.

Andrija Pavlović je iskoristio sjajan centaršut Marka Živkovića i pogodio glavom prvi put od kako je letos stigao u Humsku.

Partizan je polako spuštao tempo i videlo se da će pokušati defanzivno da zatvori ovaj meč, ali u tome nije uspeo.

Kaznu za pogođenu prečku Rikarda Gomeša doneo je Uroš Drezgić u 75. minutu.

Sjajno je skočio posle centaršuta Marka Docića i od stative zakucao loptu u mrežu crno-belih.

Ponovo je Partizan morao da napadne i krene na sve ili ništa.

Na kraju je dobio sve, tako što je Bibars Natho „namazano“ podvalio loptu iza leđa odbrane.

Izveo je slobodan udarac dok niko nije gledao, osim Uroševića koji je dočekao loptu, namestio se i pogodio levom nogom za pobedu Partizana.

Domaći su se do kraja odbranili i sačuvali 3:2 za nastavak šampionske trke sa Crvenom zvezdom.

 


Be the first to comment on "DRAMA DO SAMOG KRAJA: Urošević doneo Partizanu veliku pobedu protiv Čuke!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*