PARNI VALJAK REDOM MELJE: Partizan razbio Radnički i pobegao Zvezdi na +7!

Nastavlja Partizan sa uspesima u Superligi Srbije, nastavlja da niže rivale jednog za drugim, a jubilarnu desetu pobedu tim Igora Duljaja je ostvario na teškom gostovanju u Kragujevcu gde je savladan Radnički 1923 sa – 4:0. Ponovo je čovek odluke bio Nemanja Nikolić, koji je postaigao dva gola, a pridružili su mu se Aldo Kalulu i Mateus Sakldanja učvrstivši crno-bele na liderskoj poziciji.

Očajan teren, mlak fudbal na početku duela Radničkog 1923 i Partizana, u kome domaćini nisu pokazali nivo agresivnosti kao u prethodnim utakmicama, a gosti nisu želeli da srljaju upravo zbog činjenice da se protivnik oslanja najčešće na ofanzivnu tranziciju i znao je mnogima da pomrsi račune.

 


Otuda I pomalo veća doza respekta sa obe strane, ma,o pravih akcija I prilika za gol, uz napomenu da je Igor Duljaj pre samog meča imao i kadrovskih problema zbog izostanka tandema zadnjih veznih Franka Kanutea (četiri žuta kartona) i Kristijana Belića (bolestan) zbog čega je morao da menja pozicije nekim igračima poput Natha, odnosno poteže opcije sa klupe (Šćekić).

I nije to baš sjajno izgledalo u prvoj trećini utakmice, mučio se Partizan da se nametne pored dobro postavljene ekipe Radničkog 1923, koja je u tom početnom periodu igre imala veći posed lopte, bolje se snalazila na očajnoj podlozi i češće dolazi u završnicu. Ipak, nisu ni puleni Feđe Dudića uspevali da se snađu na terenu koji im je poznat, iako su preko Gluščevića, dva puta, i Bevisa uspeli prvi da zaprete crno-belima.

Borba se mahom vodila između dva kaznena prostora, sa puno grešaka u predaji, preskakanja sredine terena i traženja napadača direktnim loptama, u Partizanovom slučaju Saldanje, koji se rvao sa tri centralna defanzivca domaćina, no, nije uspevao da dođe do pozicije za udarac. Isto važi za Meniga i Kalulua kao i Zahida čije pojavljivanje iz drugog plana nije u toj uvodnoj fazi donelo ni završni pas, niti pokušaj vredan pomena.

Ipak, po isteku pola časa igre, posle nekoliko solidnih akcija, ali bez završnice Radničkog 1923, Partizan je primetno živnuo, podigao dozu agresivnosti, pre svega u manevru, i počeo osetnije da pritiska protivnika.

Prva prava akcija u 35. minutu donela je crno-belima vođstvo. Suviše ežeran pristup Sahlija na sredini terena “aktivirao” je Natha I Zahida, koji su oduzeli loptu igraču Kragujevčana, usledio je brzopotezni pas ka Saldanji, a potom sjajna lopta Brazulca u prostor za Alda Kalulua, koji je umakao ćuvaru i potom snažnim udarcem pogodio za – 0:1.

Po principu “lakše se diše” (posle vodećeg gola), Partizan je odigrao završnicu prvog dela, – strpljivo, ali značajno samouverenije, sigurnije u polju ne dozvoljavajući timu iz Kragujevca da povrati energiju sa početka duela.

Tek u samoj završnici Dudućeva ekipa je uspela da uputi udarac vredan pomena, pošto je posle centaršuta Ristića solidno glavom šutirao Činedu, no, položaj tela napadača prilikom udarca, odnosno udaljenost, nisu ugrozili sigurnog golmana Jovanovića.

Nije Partizan blistao ni u drugom poluvremenu, štaviše, ozbiljno je patio na početku nastavka pod pritiskom Radničkog 1923, koji je pokušavao rezultatski da se vrati u meč. No, nekada dobri timovi i ne moraju da izgledaju sjajno, ali zato brutalno kažnjavaju propust rivala.

Tako je domaćin napadao konkretnije i na početku drugog dela, međutim, Duljajev tim je nalazio načine da se izvuče iz problema i sačeka svojih “pet minuta” kako bi zada završni udarac,

Najpre su gosti imali peh da se povredio Aldo Kalulu, ali se ispostavilo da je upravo ta izmena donela crno-belima benefit pošto su neutralisali nekoliko napada domaćina.

Svemu je prethodila velika prilika Činedua, koji je posle centaršuta Adžića šutirao glavom pored gola da bi samo četiri minuta kasnije Partizan i drugi put matirao Radnički 1923.

Bio je to 62. minut, Menig je posle pasa Antića istrčao kontru, zastao I oslilno centrirao, a Nemanja Nikolić u prvom kontaktu pošto je kročio na teren školski pogađa glavom za – 0:2-

Ako je rezultat već tada nagoveštavao epilog, onda je situacija iz 69. minuta zapečatila sudbinu domaćina. Tada je Saldanja uspeo da iznudi drugi žuti karton Milanu Mitroviću, te je Radnički do kraja igrao sa igračem manje. Upravo iz tog prekida je Partizan postigao i treći gol, međutim, VAR soba je intervenisala, pa je pogodak Saldanje poništen zbog ofsajda.

 


Spasa ipak nije bilo u 81. minutu posle minijature raspoloženog Ksandera Severine, koji je nanizao nekoliko igrača Kragujevčana, potom šutirao slabijom, desnom nogom, a loptu je posle odbitka od stative “pokupio” Mateus Saldanja I iz dva pokušaja uspeo da pogodi mrežu – 0:3.

Do kraja se praktično igralo na jedan gol, iako je Duljaj pružio priliku i mladom momcima, jer se Radnički 1923 predao posle velikog minusa, ali je u 88. minutu Nemanja Nikolić postigao i četvrti gol i to posle asistencije mladog Mateje Stjepanovića, čime je stavljena tačka na ubedljivu pobedu lidera.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

*