PARNI VALJAK BEZ MILOSTI: Partizan razbio Lalatovićev Radnički!

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana pobedili su Radnički iz Niša na svom terenu rezultatom 4:0, u susretu 17. kola Superlige Srbije.

Dva gola dao je Rikardo, a po jednom su pogađali Pavlović i Baždar.

Crno-beli su se na taj način sa 36 bodova vratili na drugo mesto na tabeli sa 37 bodova i imaju sedam bodova manje od vodeće Crvene zvezde. Radnički je na 11. poziciji sa 16 bodova i vezao je dva poraza od beogradskih „večitih“ rivala.


Trener Partizana Gordan Petrić je ispunio cilj. Osvojio je tri boda i usput odmorio nekoliko ključnih igrača, doziravši im minutažu, pred meč odluke u Ligi konferencije protiv Slovackog u četvrtak. Takođe, pogodio je i sa formacijom sa dvojicom napadača, jer su Rikardo i Pavlović bili perfektni u tandemu sve do 67. minuta, kada je igrač sa Zelenortskih ostrva izašao iz igre.

Radnički je sa druge strane bio desetkovan i bez Jamkama, Etongua, Pejovića, Marjanovića, Stojanovića i Aksentijevića nije ni mogao da se nada pozitivnom ishodu u Humskoj.

Partizan je krenuo agresivno od prvog minuta, a ekipa Nenada Lalatovića, sa kompletno promenjenom zadnjom linijom, nije bila u stanju to da prati.

Već u drugom minutu Pantić odlaže loptu za Baždara, ovaj je u duelu otresao Gakua, šutirao sa 17 metara i pogodio stativu.

U sedmom minutu crno-beli su poveli. Francuski levi bek Maka Gaku je katastrofalno pogrešio i bukvalno dodao loptu u noge Andriji Pavloviću u opasnoj zoni. Ovaj je poklon znalački iskoristio, napravio nekoliko koraka i lepim plasiranim udarcem sa 20-ak metara matirao golmana Rosića. 

Domaćin je nastavio da pritiska, a prednost je duplirao u 15. minutu. Pantić je iz kornera sa leve strane poslao odličan centaršut u peterac, a tamo je najbolji u skoku bio Rikardo i glavom smestio loptu u mrežu, za 2:0.

Radnički je svoju prvu napadačku akciju izveo u 22. minutu i opasno zapretio. Tragičar Gaku je zavrnuo loptu sa leve strane, Jovanović je šutirao iz dobre pozicije, ali se ukazao Saničanin, ušao u blok i sprečio veliku opasnost za golmana Popovića.

Domaći tim je potom oborio ritam, a onda stvorio priliku u 38. minutu, kada je Pavlović tukao sa 16 metara i poslao loptu tik pored stative. Pavlović je svojom partijom apsolutno opravdao ukazano poverenje od strane trenera Gordana Petrića.

Drugo poluvreme je počelo isto kao i prvo, velikom šansom mladog Baždara. U situaciji jedan na jedan, ovog puta ga nije zaustavila stativa, već Rosić, koji je sjajno intervenisao.

Radnički nije pružao otpor u tim momentima, pa je treći put kapitulirao u 55. minutu. Rikardo je razmenio dupli pas sa Pavlovićem, a onda protutnjao pored Lazara Đorđevića, kao da ovaj ne postoji. Ušao je u kazneni prostor i silovitim udarcem sa 15 metara pogodio metu, za 3:0.

Mogao je niški tim do gola dva minuta kasnije. Mesarović je sa leve strane u šesnaestercu zalomio Živkovića, gađao suprotni ugao i uzdrmao stativu.

Ušli su potom Dijabate i Natho, Partizan je dobio novu dimenziju, a upravo je Izraelac bio veoma zaslužan za četvrti gol. Ušao je u šesnaesterac u punom trku u 83. minutu, zatim je fenomenalnom fintom poslao nesrećnog Gakua „po burek“, odigrao povratni pas za Baždara i namestio mu priliku bolju od penala. Ovaj je preciznim udarcem sa 12 metara matirao Rosića i na najbolji mogući način krunisao svoju izvrsnu partiju, za konačnih 4:0.


Be the first to comment on "PARNI VALJAK BEZ MILOSTI: Partizan razbio Lalatovićev Radnički!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*