PARNI VALJAK NASTAVIO DA MELJE: Partizan se mučio, pa RAZBIO Voždovac! (VIDEO)

FOTO. FK Partizan/Miroslav Todorović

Fudbaleri Partizana pobedili su Voždovac rezultatom 3:0 u okviru 13. kola Superlige Srbije.

Crno-beli su tako stigli do 11. uzastopnog trijumfa i ponovo imaju čak sedam bodova više od drugoplasirane Crvene zvezde, ali i uz meč viška. Voždovac je, sa druge strane, ostao na poziciji šest i ima 17 osvojenih bodova.

 


Parni valjak nije blistao u prvom poluvremenu, mučio se velikan iz Humske 1 da stvori pravu priliku.

Partizan je na startu meča propustio nekoliko polušansi, a onda je Bogdan Vaščuk umalo doveo goste u prednost, ali je njegov udarac pogodio samo spoljni deo mreže.

Minut posle ove prilike za goste, najbolju šansu za Partizan propušta Bibars Natho. Očajno je šutirao Izraelac i iz dobre pozicije poslao loptu preko gola.

U 26. minutu viđena je sporna situacija u kaznenom prostoru Voždovca nakon jednog starta nad Nathom, ali je glavni arbitar procenio da je igrač gostiju prvo odneo loptu.

Frenk Kanute je dva minua kasnije sjajno šutirao iz daljine, ali je njegov udarac Andrija Katić.

Najbolju priliku na meču u 43. minutu posle slobodnog udarca propustio je Mihajlo Ilić. On je tukao glavom, ali mu je Katić fantastično zaustavio ovaj pokušaj.

Partizan je dosta podigao nivo igre u drugom poluvremenu i već posle pola minuta imao je ogromnu priliku. Ksander Severina je odlično probio po desnoj strani i uposlio Gajasa Zahida, ali je Norvežanin slabo šutirao iz izgledne pozicije.

Dva minuta kasnije opasan udarac Severine i sjajna odbrana Katića, da bi u nastavku akcije posle kornera Kanute glavom šutirao preko gola.

U 54. minutu sjajna akcija Partizana, Nikola Antić je lepo pronašao Kristijana Belića, ali je borbeni vezista loše zahvatio loptu glavom. Ipak, u istom minutu crno-beli stižu do zasluženog vođstva.

 


Natho je dodao do Severine koji je dobrim driblingom izbacio jednog igrača Voždovca, a potom preciznim udarcem desnom nogom savladao Katića. VAR je proveravao ovaj gol, ali nije bilo ničega spornog, pa je Partizan poveo sa 1:0.

Čim su izveli loptu sa centra fudbaleri gostiju izgubili su loptu, a potom je sevnula strahovita kontra Parnog valjka. Natho je lepo pronašao Zahida, a ovaj je rutinski poslao loptu u gol za velikih 2:0.

Do kraja meča Partizan je uspeo i da uveća prednost, Saldanja je iznudio penal u 83. minutu. Brazilac je odneo loptu, a Filip Damjanović njega, pa je sudija Ivan Stamenković ekspresno pokazao na belu tačku.

Natho je bio van igre, pa je odgovornost preuzeo Saldanja i snažnim i preciznim udarcem savladao Katića za 3:0.

Bio je to njegov deveti gol u ovoje sezoni Superlige Srbije i trenutno je na čelu liste strelaca ispred Žana-Filipa Krasoa iz Crvene zvezde i Borisava Burmaza iz Voždovca.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

*