PARNI VALJAK NASTAVIO DA MELJE: Moćni Partizan NADIGRAO Virtus u Bolonji!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana u Bolonji su pobedili Virtus rezultatom 88:79 u meču 27. kola Evrolige.

Partizan je pobedio Virtus po drugi put ove sezone i sada ima 15 pobeda u Evroligi!

Sada su beogradski crno-beli na krilima Dantea Egzuma i Kevina Pantera, ali ništa manje Alena Smailagića i Džejmsa Nanelija, odneli veliki trijumf u borbi za Top 8.

 


Utakmica je kasnila zbog problema sa satom, a pred sam start iste smo videli i da je počasno dočekana živa legenda Virtusa i Partizana Predrag Saša Danilović.

Pune tribine Virtus Arene sa nestrpljenjem su dočekale start susreta, a Teodosić je odmah u prvom napadu pogodio šut za tri poena, da bi Partizan odgovorio preko Nanelija.

Crno-beli su, kao i obično, bili dobro raspoloženi i stekli prednost od šest poena nakon koša Kevina Pantera kada je bilo 13:7 na semaforu, ali je Heketov doprinos vratio Virtus u igru.

Nije posustajao Miloš Teodosić ni u jednom trenutku, a nakon dobrih minuta Matijasa Lesora bilo je maksimalnih +7 za Partizan i u tri minuta se sve raspalo, pa je Virtus sa zaostatkom 28:26 završio prvi kvartal.

Znao je Željko Obradović odakle dolazi opasnost, ali je trojka Pajole donela vođstvo nakon čega su svi zanemeli jer je usledio jeziv pad Dantea Egzuma, međutim sa Partizanovim plejmejkerom je sve bilo u redu.

Držao se Partizan u igri i dalje, bio je egal, da bi Abas zakucao za 33:32, a onda sledi još nekoliko lucidnih asistencija Miloša Teodosića pa Virtus vodi 44:36.

Imali su domaći seriju 11:2 koju je tada prekinuo Jam Madar, pa su se pojavili i Panter, Naneli i Ledej i crno-beli sa minusom od dva poena, odnosno 47:45 odlaze u svlačionice na poluvremenu.

 


Odlično je počela treća deonica za srpski tim koji je serijom 7:0 preokrenuo rezultat na 52:47 i sve do finiša tog dela meča održavao je između dva i pet poena viška. Međutim, tri greške u tri uzastopna napada koštale su Obradovićev tim. Virtus je serijom 8:1 uhvatio goste na spavanju i na nešto više od dva minuta pre kraja treće četvrtine preokrenuo na 63:61.

Ipak, usledio je odgovor preko Egzuma i Nanelija za plus 2 za goste posle 30 minuta – 65:63.

Partizan je u istom ritmu počeo i odlučujući period meča i serijom 8:0 u 35. minutu prvi put došao do dvocifrene prednosti – 75:65. U tim trenucima blistao je Egzum sa osam poena uz dva zakucavanja.

Nije se Virtus predavao, poenima Mama Žaitea na nešto više od tri minuta pre kraja prepolovio je minus na 79:74. Ipak, Partizan je u uzbudljivom finišu uspeo da zadrži prednost i upiše izuzetno bitan trijumf.

Beograđani su ubacili šest trojki iz 18 pokušaja, za dva su šutirali 29/47, a imali su 29 skokova, 16 asistencija, 14 ukradenih i 12 izgubljenih lopti. Panter (6/8 za dva) i Egzum (6/9 za dva, 7sk, 7as, 3ukl) su imali po 17 poena, Naneli 16 (6/7 za dva, 1/2 za tri), Madar 11, Ledej 10 uz 8 skokova, 2 asistencije i 5 ukradenih lopti, a odličnu utakmicu odigrao je i Smailagić sa 9 poena (2/3 za tri), 4 skoka, asistencijom i 2 ukradene lopte.

U poraženom timu Žaite je upisao 14 poena, Miki i Odželej po 13, Teodosić 11 (1/1 za dva, 3/5 za tri) uz 2 skoka, 12 asistencija i 7 izgubljenih lopti. Virtus je imao čak 26 izgubljenih, ali i 24 asistencije.

Partizan u četvrtak u 20:30 časova gostuje Olimpiji u Milanu, dok će Virtus isto veče igrati sa Albom u Berlinu.

BONUS VIDEO:


Be the first to comment on "PARNI VALJAK NASTAVIO DA MELJE: Moćni Partizan NADIGRAO Virtus u Bolonji!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*