POKORENA I BAČKA TOPOLA: Zvezda SRUŠILA sjajni TSC!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su TSC u Bačkoj Topoli rezultatom 2:1 u okviru 25. kola Superlige Srbije.

Bez zadrške je TSC krenuo u utakmicu protiv favorizovanog rivala i rano su pronašli „pukotinu“ u defanzivi s tim što je Ratkov u toj situaciji bio za dlaku u ofsajdu. Ali, nekoliko trenutaka kasnije – mrak. Došlo je do gašenja reflektora na stadionu „TSC arena“, ali i reklama pokraj njega, pa je meč nakratko prekinut. Posle četiri-pet minuta, arbitar Milanović je ponovo svirao da se igra nastavi, ali budući da se situacija ponovila bilo je neizbežno da dođe do još jednog prekida i razmatranja da li da se utakmica uopšte igra ove večeri.

Dva kluba morala su da daju pismenu saglasnost da bi se utakmica nastavila pod nešto drugačijim uslovima budući da je trafo stanica koja napaja stadion električnom energijom završila u kvaru, pa je njegovu ulogu zauzeo agregat. Bilo je upitno da li će napajanje izdržati čitav meč. 

 


No, TSC i Zvezda su se usaglasili da se utakmica nastavi što se i dogodilo u 19.20, 50 minuta pošto je Milanović po prvi put dunuo u pištaljku.

Susret je nastavljen u 3. minutu, kada se dogodio prvi prekid, a od tog momenta TSC je bio tim koji je više loptu držao u nogama. Delovali su kao ekipa sa jasnijim planom i konkretnijim stavom, dok se Zvezda mučila u prenosu. Bilo je tu malo tečne igre srpskog šampiona.

Petković na levoj i Cvetković na drugoj strani pravili su ozbiljne probleme Vigu i Rodiću, dok je Ifet Đakovac pokazao da je jedan od najboljih igrača u Super ligi Srbije i da mu ne smeta da to demonstrira i protiv Crvene zvezde.

Jedna sporna situacija dogodila se u 16. minutu kada je Gelor Kanga đonom, namerno, udario u međunožje Milana Radina. Sankcionisan je žutim kartonom, ali moglo je to i ozbiljnije da se kazni. Kada je TSC bio tim koji je imao kontrolu, Zvezda ih udara maljem.

Napad kroz sredinu, Bukari je proigrao Pešića koji uz dva kontakta izlazi „jedan na jedan“ sa Ilićem i onda ga matira spoljnim delom kopačke. Predivan gol, uz proslavu kojom je podsetio svoje kritičare da majstorstvo nije nestalo. Od tog trenutka, Crvena zvezda je bila u potpuno podređenom položaju jer je TSC još žustrije krenuo ka Borjanovom golu.

Nestvaran promašaj za domaće dogodio se u 25. minutu. Petar Ratkov se izvukao visoko, poslao je pas ka Đakovcu na levo krilo, a ovaj uputio oštar centaršut u kazneni prostor za Ivana Milosavljevića koji nestvarno promašuje.

Potom su se nizale prilike. Zvezda nije imala rešenje za nalete domaćina koji je u završnici prvog poluvremena mogao i, pravedno bi bilo, trebalo da naplati svoju bolju igru. Savršen pas u prostor za Petra Ratkova poslao je Aranđel Stojković, no Milan Borjan je na vreme krenuo i intervenisao ispred napadača TSC.

Međutim, nije to uradio najbolje i odbio je loptu pravo do Stojkovića koji je sa 30 metara uputio udarac, ali nedovoljno jak da završi u mreži budući da je bila u dosegu Stefana Lekovića koji je odlično reagovao.

Zvezda ove sezone, ako gledamo domaće prvenstvo, nije bila ovako nadigrana u jednom poluvremenu utakmice. Pa čak ni Partizan u minulom derbiju nije igrao tako „čisto“, organizovano i dominantno protiv srpskog šampiona. Svi parametri bili su na strani ekipe sa severa zemlje, ali avaj, golovi su izostali.

Miloš Milojević je, za razliku od prvog dela igre, naredio svojim bekovima da igraju nešto više i to je odmah donelo, ili bolje rečeno, promenilo rezultat.

 


Samo četrdesetak sekundi pošto je krenulo drugo poluvreme, Vigo spušta loptu za Kingsa Kangvu koji proigrava Aleksandra Pešića, a ovaj iz prve preklapa loptu desnom i šalje je u sam ugao Ilićevog gola za 0:2. Pešić danas nije bio previše aktivan, ali jeste bio ubitačan, što je Zvezdi bilo neophodno da suzbije moral kvalitetnom domaćinu. 

Tempo igre je opao, pogodovalo je to crveno-belima koji nakon tog gola nisu kolosalno promenili pristup igri, ali je lopta bila više u njihovim nogama.

Koliko TSC ume jednostavno, ali i moderno da igra, pokazali su u 70. minutu kada je akcija krenula od golmana Veljka Ilića koji je pronašao svog prezimenjaka Ivana na centru igrališta. Potpuno odsustvo veznog reda Crvene zvezde je njihovo nekadašnje dete iskoristilo da se okrene i potom pošalje savršen pas za Petra Ratkova koji je izbegao ofsajd, kao brzi voz stigao do kaznenog prostora, a onda uputio snažan udarac pod prečku Milana Borjana za 1:2 i nadu za povratak.

Uspeo je tad TSC da se trgne, zaigra bolje, ali to je bilo daleko od onog nivoa iz prvog poluvremena. Naravno, izgubila se snaga i više se nije moglo s istom energijom protiv iskusnog tima kakav je Crvena zvezda.

Milojević je tokom drugog poluvremena šansu dao Kataiju, Prucevu, Srniću, Azarovu i Nikoliću. U samoj završnici susreta, Azarov je mogao da upiše asistenciju, a Pešić het-trik, no Veljko Ilić je bio odličan.

Ipak, TSC nije imao snage za povratak do kraja i tri boda su otišla u Beograd. Ali, zaista fenomenalan otpor izabranika Žarka Lazetića koji nastavljaju svoju borbu za drugu poziciju.

BONUS VIDEO:


Be the first to comment on "POKORENA I BAČKA TOPOLA: Zvezda SRUŠILA sjajni TSC!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*