PARNI VALJAK ZGROMIO ASVEL: Partizan BRUTALAN, Francuska pokorena!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana stigli su do prve pobede u Evroligi ove sezone.

Parni valjak je u okviru 2. kola elitnog takmičenja deklasirao Asvel u Vilerbanu rezultatom 88:62.

 


Crno-beli sada imaju polovičan učinak, dok su Francuzi upisali i drugi ubedljiv poraz od srpskih klubova.

Najefikasniji u redovima crno-belih u fantastičnom meču bio je Džejms Naneli sa 17 poena, a dvocifreni su bili i igrač utakmice, sjajan i u odbrani Zek Ledej (13), Alen Smailagić (12) i Kevin Panter sa 11.

Bili su košarkaši Partizana favoriti uoči ovog meča, ali sigurno su neki i strepeli jer su crno-beli izgubili ubedljivo od Makabija iz Tel Aviva u prvom kolu, dok u ABA ligi nisu imali protivnika na svom nivou.

Meč su započeli bez Tristana Vukčevića, što je bilo odranije poznato, a u hotelu u Lionu je ostao Ognjen Jaramaz jer se nije osećao dobro.

Košarkaši kluba iz Humske bili su daleko bolji tim u prvoj četvrtini. Frenk Kaminski je doneo plus pet i anulirao promašaj Kevina Pantera, a Pi Džej Doužer je sa linije slobodnih bacanja doneo plus sedam.

To je bila i najveća prednost u prvoj deonici, ali po onome što se videlo na parketu mogla je da bude i mnogo veća.

Sjajnu odbranu igrao je tim slavnog trenera Željka Obradovića, a Asvel ništa nije mogao da pogodi.

Međutim, procenat šuta nije bio sjajan ni u srpskom timu, zbog čega su na prvi veći odmor otišli sa samo četiri poena razlike.

U nastavku je Zek Ledej dominirao u odbrani, a prva dvocifrena prednost konačno je došla kada je Panter pronašao Anđušića u kontri za 26:16.

Ubrzo je i Uroš Trifunović posle asistencije Frenka Kaminskog dao trojku, ali je onda svima koji vole crno-bele boje strah ušao u kosti.

Kapiten Kevin Panter ležao je na parketu držeći se za zadnju ložu.

Nije dao Anđušić da to omete njegov tim i bio je ubedljivo najefikasniji u drugoj četvrtini, pa se Panterov izostanak nije preterano osetio.

Ubrzo je postalo jasno da je ipak sve okej i da nema razloga za brigu jer je ušao u igru u samom finišu poluvremena.

Nije, naravno, popularni Žoc bio u potpunosti zadovoljan i naglasio je da moraju biti još koncentrisaniji njegovi igrači.

Odmah su ga poslušali u nastavku, a prednjačio je jedini koji se u strelce nije upisao u prvom poluvremenu – Alen Smailagić.

Potpuno se razgoropadio i zakucavao, a prednost je samo rasla. Držali su sve u svojim rukama definitivno rešeni da pokažu pravo lice.

Imao je to na umu verovatno i Asvel nakon poraza od Zvezde na startu, ali nije im pomoglo ni to, ni činjenica da imaju jači tim nego prethodne sezone, kao što je Obradović rekao uoči ovog duela.

Toliko su sjajno izgledali crno-beli na terenu da u jednom momentu navijači Asvela se više nisu čuli, dok su „grobari“ bili dovoljno glasni da se čuju i u prenosu.

U prilog je sve išlo beogradskom timu jer je isključen Frenk Džekson nakon tehničke, a do tog momenta je bio najefikasniji strelac svog tima sa 16 poena.

Pokušavao je iskusni Nando de Kolo da spase stvar i svoju ekipu, donekle mu je uspevalo, ali samo da prednost crno-belih spadne sa 30 poena na oko 20.

Bilo je u finišu treće četvrtine ponekih grešaka, ali je većina navijača započela slavlje prve pobede u Evroligi ove sezone.

Naravno, oni koji su na parketu se ne predaju niti tako razmišljaju, pa su nastavili sa žestokom borbom i u poslednjih deset minuta.

 


Trojka iskusnog Džejmsa Nanelija, koji je prošle sezone često spašavao crno-bele poraza, u 32. minutu kada je bila najpotrebnija i posle segmenta igre u kom je Asvel vezao poene.

Nije se tu zaustavio i dao je još jednu, a kada se i Balša Koprivica upisao u strelce postalo je jasno da je to pošlo svima za rukom u crno-belom timu na ovom meču.

Do finiša su ponovo išli ka 30 poena razlike, navijači francuskog kluba napuštali su dvoranu i pre vremena i mnogo pre nego što je sudija označio kraj bilo je jasno ko je bolji tim.

U narednom kolu Partizan će igrati protiv Barselone na svom terenu 17. oktobra.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

*