PARNI VALJAK PONOVO MELJE: Partizan ZGROMIO Vojvodinu u Humskoj!

Fudbaleri Partizana vratili su se na pobednički kolosek.

Crno-beli su u derbi meču 17. kola Superlige Srbije savladao Vojvodinu da 4:1.

Partizan ponovo ima šest bodova više i meč više u odnosu na Zvezdu.

Iako je trener „lala“ najavio da će igrati ofanzivan fudbal u Humskoj, ne samo da to nije bio slučaj, nego se njegov tim branio, manje-više, tokom svih 90 minuta.


Partizan je izveo 11 kornera, naspram samo dva Vojvodine (prvi u 80. minutu), a i ostale brojke uključujući one o šutevima ka golu rivala su bile na strani „parnog valjka“ – 13:4.

Partizan je prvu veliku šansu imao u petom minutu kada je Lazar Pavlović šutirao, a Nikola Simić odbranio, a onda još bolju u 21. kada je Slobodan Urošević u dva navrata mogao da zatrese mrežu, ali je Simić ponovo reagovao na pravi način.

U 36. minutu poklekla je odbrana Vojvodine. Aleksandar Miljković je centrirao sa desne strane, lopta se od Uroševića odbila do Danila Pantića i usledio je rezantan udarac levom nogom u desni ugao za vođstvo domaćih.

Šest minuta kasnije Kvinsi Menig je duplirao prednost. Izveo je Holanđanin minijaturu, iskoristio veliki prostor koji su mu ostavili čuvari i efektno pogodio sa ivice kaznenog prostora.

Sa sigurnim vođstvom crno-belih su otišlo na poluvreme, ali je već u uvodnim minutima nastavka Vojvodina prepolovila prednost domaćina.

Igrao se 48. minut kada je Veljko Simić na asistenciju Nemanje Čovića postigao gol udarcem špicom, a pogotku gostujućeg tima predhodila je kardinalna greška Miloša Jojića na sredini terena.

Nakon gola gostiju, meč je poprimio nešto mirniji tok, a prvo veće uzbuđenje dogodilo se u 69. minutu kada je Rikardo Gomeš postigao gol i tako vratio crno-belima dva pogotka viška.

Napadač sa Zelenortskih ostrva je iskoristio centaršut Jojića i glavom savladao nemoćnog Simića.

Vojvodina je pokušala već u narednom napadu da uzvrati, ali mreža domaćih je ostala mirna.

Već u 72. minutu Jojić je postigao izuzetno lep pogodak, slabijom levom nogom. Asistenciju je zabeležio Pantić, ali veliki posao uradio je i Nemanja Jović koji je navukao protivničkog igrača i omogućio Jojiću da izvede majstoriju.

Do kraja meča Vojvodina je imala solidnu priliku u 80. minutu, ali je Aleksandar Popović loptu izbacio u korner, a pet minuta kasnije bilo je uzbuđenje na drugoj strani kada je Jović šutirao preko pola.

Crno-beli su ovom pobedom odmakli Crvenoj zvezdi na šest bodova prednosti uz utakmicu više, dok je Vojvodina drugim uzastopnim porazom ostala ne petom mestu uz mogućnost za sklizne poziciju niže ukoliko Spartak slavi protiv kragujevačog Radničkog u Subotici.

 


Be the first to comment on "PARNI VALJAK PONOVO MELJE: Partizan ZGROMIO Vojvodinu u Humskoj!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*