PARNI VALJAK PONOVO MELJE: Partizan u Novom Mestu IZLEČIO turske rane!

FOTO: KK Krka

Košarkaši Partizana upisali su novi trijumf u ABA ligi, ovog puta na gostovanju Krki u Novom Mestu rezultatom 79:63 (23:11, 16:19, 17:10, 23:23).

Crno-beli su tako prekinuli mini-seriju od dva vezana poraza, od Mege i Turk Telekoma u Evrokupu, te su sada na skoru 14-3 u regionalnom takmičenju.

Krka je upisala i 10. uzastopni poraz i sada je na poslednjem mestu na tabeli sa samo tri pobede i 13 neuspeha.

 


Partizan je nastupio bez kapitena Radeta Zagorca i u četvrtak uveče pristiglog Tristana Vukčevića, najnovijeg pojačanja iz Real Madrida.

Uglavnom su mladi igrači izvukli ovaj trijumf u Sloveniji, budući da je Željko Obradović i počeo meč sa petorkom „drugopozivaca“: Madar, Glas, Kuruc, Smailagić, Koprivica.

I upravo poslednjepomenuti momak je odigrao sjajan meč, baš u danima kada je stigao Vukčević, tek toliko da pokaže da neće „bez borbe“ predati svoje minute na parketu.

Koprivica je dominirao pod obručima, često lako poentirao, ali i uhvatio nekoliko bitnih lopti kojima se Partizan rano odlepio.

Najpre na 8:2, potom i 12:5, a zatim je usledila serija od sedam vezanih poena za samo 40 sekundi za 19:8.

Ta dvocifrena razlika se održala, manje ili više, do samog kraja, s tim da je Krka uspela boljim šutem za tri poena u drugoj deonici da smanji razliku na 39:30 pred odlazak na veliki odmor.

Treću deonicu je Obradović ponovo otvorio sa „mladom“ petorkom i ponovo su oni popravili razliku za crno-bele.

Mnogo većom energijom u odbrani zatvorili su sve prilaze svom košu, a na drugoj strani su dominirali pod obručima, pa su se Koprivica i Smailagić nakupili poena i skokova u tom periodu.

Tako je pred ulazak u poslednju deonicu razlika stigla do 16 poena i već tada je bilo jasno da će ovo biti ubedljiva pobeda beogradskog tima.

Nju je potvrdio Rodions Kuruc trojkom za 65:49, a onda i Gregor Glas zakucavanjem na tri minuta pre kraja.

U poslednja dva minuta Partizan je stao, a Krka se vratila na -8 sa po dve trojke Luke Lapornika i Roka Stipčevića.

Ali, više od toga domaći nisu mogli, pa je Smailagić zakucavanjem na 50 sekundi pre kraja sve rešio.

 


Be the first to comment on "PARNI VALJAK PONOVO MELJE: Partizan u Novom Mestu IZLEČIO turske rane!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*