PARNI VALJAK MELJE KA FINALU: Partizan RAZBIO Budućnost!

FOTO: KK Partizan

Partizan se oporavio od onog poraza od Burse.

Crno-beli su danas u punoj dvorani „Aleksandar Nikolić“ stigli do prve pobede u polufinalu plej-ofa AdmiralBet ABA lige protiv ekipe Budućnosti, čini se lakše nego što se očekivalo – 82:66.

Nije dobro počeo Partizan, postigli su samo dva poena preko Trifunovića u prva dva minuta, a na drugoj strani Jagodić-Kuridža je napravio velike probleme ekipi Željka Obradovića.


Budućnost je imala 2:7, a onda na scenu stupa Ledej koji pogađa dve trojke za 12:12, a onda je i Trifunović pogodio uz dodatno slobodno bacanje za 15:12. Panter je pogodio prvu trojku za 18:12 i od tada crno-beli nisu ispustali prednost.

Prva dvocifrena prednost Partizana desila se početkom druge četvrtine kada je Aleksa Avramović prošao kao brzi voz i pogodio uz dodatno slobodno bacanje za 25:15. Dobra odbrana i agresivnost Partizana donela je i kontru i zakucavanje Ledeja za 27:15.

Budućnost nikako nije mogla da pronađe šut za tri poena, ređali su se promašaji i iz otvorenih situacija, a na drugoj strani nakon četvrte trojke Partizana koju je postigao Panter ekipa Željka Obradovića je imala 36:19. Nakon buđenja Vladimira Micova koji je pogodio za tri, usledila je nova trojka Pantera koji je pogodio sa 8 metara.

I nakon samo malog opuštanja, Obradović je tražio tajm-aut na 45 sekundi do kraja poluvremena kada je bio besan na svoje izabranike.

Nastavak je doneo novo opuštanje Partizana, prišli su Podgoričani na 52:45, ali je ponovo Ledej stupio na scenu kada je sjajnim potezima uspevao da prevari odbranu gostiju, a odličan je bio i Matijas Lesor u tim trenucima. 

Trojka Dalasa Mura je bila veoma bitna početkom poslednje deonice, a serija 10:0 je rešila pitanje pobednika kada je Partizan otišao na plus od 19 poena. 

Išlo je glatko po Partizan do kraja, crno-beli imaju meč-loptu u „Morači“ za finale AdmiralBet ABA lige. 

Ledej je imao 19 poena, Panter 13, Lesor sjajan sa 11 poena, 9 skokova i 6 asistencija, a Avramović je imao 10 poena. Kod Budućnosti Sili 16 poena, uglavnom u poslednjoj četvrtini kada je vezao veliki broj poena. Kobs je imao 14.

Naredni meč na progamu je u nedelju 15. maja u Podgorici sa početkom od 20:45.


Be the first to comment on "PARNI VALJAK MELJE KA FINALU: Partizan RAZBIO Budućnost!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*