PARNI VALJAK SAMLEO FRANCUZE: Partizan DEKLASIRAO Metropolitan!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana savladali su francuski Metropolitan rezultatom 87:72 u 15. kolu grupe A Evrokupa.

U hali Aleksandar Nikolić su crno-beli po drugi put ove sezone pobedili Metropolitan, samo je ovoga puta bilo dosta ubedljivije nego u prvom susretu.

Podsetimo, u Parizu je bilo 89:82 za Partizan, dok su u Beogradu crno-beli slavili sa 87:72 i uspeli da se za „još korak“ odmaknu od Andore i Metropolitana i da ostanu drugi u grupi A.


Izabranici Željka Obradovića su jako dobro počeli ovaj susret i na krilima Balše Koprivice stigli do 14:9, ali je to bilo manje-više sve što smo od njih videil u prvom desetominutnom periodu jer nakon toga kreće serija 8:0 Metropolitana.

Kole je u igru uveo Banđu Sija, bivšeg igrača Partizana, koji je usporio napade svog bivšeg tima odbranom na igraču sa loptom, a Kole je sa Halilovićem protiv Lesora probao da iznenadi bržim igračem, što je u tom delu susreta i urodilo plodom.

Kako je Metropolitan krenuo da preuzima kontrolu, prešao je Obradović u 2-2-1 zonski presing i uspeo da prekine nalet gostiju i da vrati Partizanu prednost zahvaljujuci bitnim poenima Ledeja i Lesora.

Zonskom odbranom je provociran šut, a Metropolitan nije neka šuterska ekipa i to je dalo rezultata pa je Ledej, možemo reći svojeručno, vratio Partizan u vođstvo, a seriju je nastavio i Jam madar pa su košarkaši Partizana na poluvremenu vodili rezultatom 43:31.

Kada je nešto dobro, ne menja se, pa tako Partizan nije menjao pristup u odbrani. Nastavili su sa visokim presingom, usmeravanjem i pritiskom na igrača koji prenosi loptu što je rezultiralo u samo 10 primljenih poena u trećem kvartalu.


Ponovo je sjajan bio Koprivica, 3 blokade i neki važni skokovi za njega uz atraktivno zakucavanje posle ali up asistencije Jama Madara. Sve to je podiglo publiku na noge u „Pioniru“.

Aleksa Avramovic i Kevin Panter su takođe pogađali neke bitne šuteve, pa se može reći da je Partizan već tada završio posao, jer je na semaforu stajalo 64:41 u njihovu korist.

Poslednja, četvrta četvrtina, protekla je u „završavanju posla“ ekipe Partizana, ali smo i tu imali neke zanimljive stvari da vidimo. U prvoj polovini deonice je fokus ekipe i dalje bio visok i greške su svedene na minimum.

Videli smo neke odlične reakcije na lopti, kao i na defanzivnom skoku, a treba napomenuti i da je dve trojke u tom delu susreta ubacio i mladi igrač koji je nedavno došao iz Real Madrida – Tristan Vukčević.

Bila je ovo bitna pobeda Partizana, rezultatom 87:72, koja im je učvrstila poziciju broj dva u grupi A na tabeli Evrokupa. Najefikasniji je bio Zek Ledej sa 15 poena, dok je Balša Koprivica imao 14 uz 13 skokova, a Kevin Panter je meč završio sa 13 poena.

Na drugoj strani, 18 poena je imao Džordan Mekre, 12 Miralem Halilović, a 11 Vil Kamings, dok je bivši igrač Partizana Banđa Si meč završio sa 7 poena, 4 skoka i 2 asistencije.


Be the first to comment on "PARNI VALJAK SAMLEO FRANCUZE: Partizan DEKLASIRAO Metropolitan!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*