PARNI VALJAK SAMLEO SLOVENCE: Partizan RAZBIO Cedevita Olimpiju i zakazao finale sa Zvezdom!

FOTO: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale ABA lige. 

Crno-beli su u majstorici polufinalne serije plej-ofa savladali Cedevita Olimpiju rezultatom 90:71.

 


Parni valjak će u finalu igrati sa Crvenom zvezdom, kao i prošle godine/sezone, ali će ovog puta imati prednost domaćeg terena.

Finalna serija trebalo bi da počne 12. juna.

Znali smo i pre meča da će ključ pobede Partizana biti u regulisanju skoka, ali je obilato pomogao furiozan start utakmice.

Prvih osam poena ubacio je Alen Smailagić, a nadovezali su se Zek Ledej i Jam Madar za ekspresnih 15:2 na startu meča.

Posle uvodnih 3/3 za dva i 3/3 za tri poena, brzo su pali procenti šuta crno-belih, a Cedevita Olimpija je to iskoristila da, malo po malo, smanji razliku.

Sredinom druge deonice „zmajevi“ su se potpuno vratili u meč i izjednačili na 29:29, ali je brzo stigla reakcija domaćih.

Sa vezanih pet poena Partizan se opet blago odlepio, a do kraja prvog poluvremena kompletirana je serija 12:1 za dvocifrenu razliku na velikom odmoru.

Ispostaviće se da je to bila ključna razlika, pošto crno-beli praktično više nisu dozvoljavali Ljubljančanima bilo kakvu šansu da mogu do preokreta.

 


Na svaki njihov pokušaj povratka imali su spreman odgovor, a najviše ga je u trećoj deonici davao Džejms Naneli.

Postigao je nekoliko vrlo važnih poena u tom periodu, ukrao par bitnih lopti i bio protagonista najveće razlike na meču, u tom momentu +16 (50:34).

Kasnije je Partizan išao i do +28 (86:58) u četvrtoj deonici, te je pitanje finaliste ABA lige bilo rešeno mnogo pre poslednjeg zvuka sirene.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Ledej sa 17 poena, Naneli je dodao 12, a po 11 imali su Danilo Anđušić, Dante Egzum i Alen Smailagić.

U ekipi iz Ljubljane najbolji je bio Zoran Dragić sa 15 poena (pet trojki), Amar Alibegović ubacio je 11 koševa, a po deset su upisali Edo Murić i Karlo Matković.


BONUS VIDEO:

Be the first to comment on "PARNI VALJAK SAMLEO SLOVENCE: Partizan RAZBIO Cedevita Olimpiju i zakazao finale sa Zvezdom!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*