CRNO-BELI SE KOCKALI: Partizan IŠČUPAO pobedu i zakazao finale sa Zvezdom!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća u Nišu pošto su u Čairu savladali FMP rezultatom 92:89 (21:24, 31:19, 21:17, 19:29).

Početak susreta obeležila je povreda Alena Smailagića koji je zbog povrede kolena morao da završi utakmicu. Bez njega, Partizan nije blistao, pa je FMP brzo iskoristio to kako bi stigao do vođstva.

„Pantere“ je vodio odlični Brajs Džons koji je za poluvreme postigao 11 poena, međutim u drugoj četvrtini „crno-beli“ su zaigrali dosta bolje.

 


Prelomni trenutak bile su trojke Pantera, te kasnije Dangubića i Ledeja kojima je Partizan preokrenuo rezultat i uspeo da stekne značajno vođstvo.

Na poluvremenu, favorit je imao devet poena prednosti, ali je odmah po nastavku igre sjajni Džons pogodio neverovatnu trojku i tako smanjio zaostatak FMP-a.

Ipak, slaba je to bila uteha za „pantere“

Brajs Džons je svojim poenima uspeo da „istopi“ dvocifrenu prednost Partizana u prvim minutima poslednje četvrtine, serija 7:0 pomalo je uznemirila „crno-bele“, ali su oni nakon toga uspevali da održavaju pristojno vođstvo.

U finišu drame nije izostalo, faul u napadu Ledeja i trojk Džonsa približili su FMP na samo dva poena zaostatka osam sekundi pre kraja, međutim Nerandžić nije uspeo da pogodi trojku za produžetke.

Zablistao je Kevin Panter sa 29 poena, 17 je dodao Mur, dok su dvocifreni bili još i Ledej sa 14 i Koprivica sa 11 poena.

Na drugoj strani, sjajnu partiju imao je Brajs Džons sa 29 poena i 13 asistencija, Tasić je upisao 17 poena, a Nerandžić 13.

Finale Kupa Radivoja Koraća između Crvene zvezde i Partizana na programu je u nedelju od 21 sat.

 


Be the first to comment on "CRNO-BELI SE KOCKALI: Partizan IŠČUPAO pobedu i zakazao finale sa Zvezdom!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*