TOP 8 SVE BLIŽE: Zvezda SRUŠILA i Makabi!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Makabi rezultatom 84:77 u utakmici 29. kola Evrolige.

Nakon suspendovanja ruskih timova iz elitnog takmičenja, oba tima dobila su priliku da se bore za Top 8 fazu.

Bilo je dosta pritiska i na jednoj i na drugoj ekipi, ali su se beogradski crveno-beli dosta bolje snašli i uspeli da odnesu pobedu rezultatom 84:77.

 


Nakon ovog trijufa, Zvezda je u seriji od četiri pobede, a od one nad madridskim Realom, prošla su samo dva dana. Podsetimo, prvi meč dva tima u Tel Avivu jesenas, pripao je crveno-belima rezultatom 75:63.

Gosti iz Izraela su prilično namučili Zvezdu, iako čista statistika može reći da su izabranici Dejana Radonjića prilično rutinski dobili ovaj susret.

Prva četvrtina protekla u potpunoj dominaciji Crvene zvezde, sjajna odbrana, prvo „čovek“, a onda i zona 2-3 koja je dala učinka uz odličnu kontrolu defanzivnog skoka što je trenera gostiju Avija Evena prilično naljutilo.

Veroval ili ne, ekipa Makabija je ubacila tek 10 poena u ovom delu meča i najavila brodolom u srpskoj prestonici, dok je Volters odlično počeo protiv svog nekadašnjeg tima.

U drugoj četvrini je Makabi zaigrao dosta bolje i pad u igri Crvene zvezde bio je vidljiv, pa su neke krupne greške u odbrani dovele do toga da prime 29 poena za 10 minuta košarke i što naš narod kaže „od gotovog naprave veresiju“.

Skoti Vilbekin je odmah pogodio neke šuteve i pokazao da će igrati bolje, a ubrzo su mu se priključili Vilijams i Naneli, pa je Makabi korak po korak uspevao da smanji zaostatak i da na poluvremenu gubi sa 42:39.

Dosta prihvatljiv rezultat s obzirom na to da su imali samo 10 poena nakon prve četvrtine, a onda počinje treća i vidimo odmah trojku Vilijamsa za izjednačenje, pa još tri Zvezde u režiji Kalinića, Vajta i Voltersa pa se lakše disalo.

Ipak, Makabi nije želeo tek tako da pusti Zvezdu da se odlepi. Nakon dobrih minuta Zvezde, stiže serija gostiju za novo izjednačenje nakon nove trojke Vilijamsa, 57:57, ali izabranici Dejana Radonjića u poslednji kvartal ulaze sa lepih 65:60.

Na startu finalnog dela, mini-serija Davidovca donosi novu dvocifrenu prednost, ali je i to Zvezda umalo prokockala, pa se Makabi vratio na 74:70 i u finišu susreta nas je čekala drama.

Zvezda je pokazala da je bolji tim, nezgodan domaćin i da želi u Top 8, pa je slavila sa 84:77.

Najefikasniji u Zvezdi je bio Kalinić sa 15 poena, 5 skokova i 5 asistencija, 12 je ubacio Volters, 11 Holins (povredio se u trećoj četvrtini), a 10 Ognjen Dobrić.

U redovima Makabija, 24 poena je imao Naneli, 14 Vilbekin, 13 Vilijams, a 10 Ante Žižić.


Be the first to comment on "TOP 8 SVE BLIŽE: Zvezda SRUŠILA i Makabi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*