PARNI VALJAK NASTAVIO DA MELJE: Rikardo i Jojić do nove pobede

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana savladali su Radnički iz Kragujevca 2:0 (2:0), u meču 23. kola Superlige Srbije.
Crno-beli su ponovo pobegli glavnom rivalu za titulu Crvenoj zvezdi, pošto sada opet imaju pet bodova više od večitog rivala.

U narednom kolu će se sastati upravo Crvena zvezda i Partizan, u nedelju na stadionu Rajko Mitić, u okviru 24. kola Superlige Srbije.
Partizan je ostvario sedmu uzastopnu pobedu, dok Radnički iz Kragujevca Nenada Lalatovića ostaje na poslednjem mestu na tabeli.

Partizan je u prvih pet minuta imao dva šuta ka golu, igralo se u sporom ritmu, a onda je u 18. minutu Rikardo Gomeš postigao 20. gol u sezoni u domaćem šampionatu.


Milisavljević je pogrešio, Menig je uposlio Rikarda, koji se odlično snašao i matirao 18-godišnjeg Ognjena Lukića za vođstvo crno-belih.
Jojić je u 22. minutu mogao da duplira prednost. Rikardo je fintirao čuvara, centrirao sa leve strane na peterac, gde je kapiten Partizana ostao usamljen, ali je upisao nestvaran promašaj, pošto je glavom sa nekoliko metara gađao preko gola.

Nastavio je Partizan da napada i da dominira – Menig je posle dodavanja glavom Jojića ostao usamljen na petercu i probao je „štiklom“, ali je promašio loptu, da bi u 33. minutu Terzić sa sedam metara gađao neometan, ali mu je Lukić nogom odbranio pokušaj.

Minut kasnije, Jojić natrčava na ivici šesnaesterca na loptu posle duplog pasa i levom nogom je šalje u „malu mrežicu“ i duplira prednost, pa se tako iskupio za promašaj desetak minuta ranije.

Crno-beli su dominirali u prvih 45 minuta i imali dva gola prednosti na poluvremenu.
Aleksandar Stanojević je na teren u drugom poluvremenu poslao Markovića i Jovića umesto Terzića i Meniga, a posao je Partizanu olakšan u 53. minutu.

Ubiparip je u 49. minutu nespretno visoko podigao nogu, udario Vujačića nogom u glavu i rasekao ga je, pa je Radaković prvo dodelio žuti karton.

Reagovale su sudije iz VAR sobe, glavni arbitar je pogledao snimak i promenio odluku, pa je Ubiparipu dao crveni karton u 53. minutu i Radnički je ostao sa igračem manje.
Nakon toga, Partizan je kontrolisao utakmicu i dalje, održavao prednost i odrađivao posao do kraja utakmice.

Uzbuđenja u drugom poluvremenu, osim crvenog kartona, gotovo da nije bilo.


Be the first to comment on "PARNI VALJAK NASTAVIO DA MELJE: Rikardo i Jojić do nove pobede"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*