PARNI VALJAK POKORIO NIŠ: Rikardo i Urošević odveli Partizan do velike pobede!

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana trijumfalno su otvorili prolećnu polusezonu, pošto su savladali Radnički u Nišu rezultatom 2:0 (1:0).

Time je „parni valjak“ povećao prednost na vrhu tabele na čak osam bodova u odnosu na Crvenu zvezdu, koja od 17.30 igra protiv Čukaričkog svoj meč 22. kola Linglong Superlige Srbije.

Meč na popularnom „Čairu“ obeležila je, pored pobede lidera na tabeli, ružna scena i povreda glave golmana crno-belih Aleksandra Popovića.

 


Na njega je u 22. minutu naleteo Stefan Mitrović i vrlo oštro ga udario u glavu, zbog čega je Popović ostao bez svesti i kolima Hitne pomoći je prevezen u bolnicu.

Odatle je ubrzo stigla informacija da je u svesnom stanju, stabilno, ali da će odraditi preventivna snimanja.

Na kraju smo dobili obaveštenje da nema povrede lobanje, kao i da nije potrebna dalja hospitalizacija, što su svakako ohrabrujuće vesti.

Kada je reč o samoj utakmici, igrana je po tradicionalno teškom terenu, te nismo videli preterano lep fudbal od strane oba tima.

Partizan je bio nešto agilniji i u prvom poluvremenu je propustio dve ozbiljne prilike preko Slobodana Uroševića i Bibarsa Natha.

Sve do 44. minuta kada je probijen bedem „meraklija“. Tada je Kvinsi Menig centrirao sa desne strane, a Rikardo Gomeš sjajno skočio i glavom pogodio za 1:0.

Bio je to njegov 19. pogodak u tekućem šampionatu čime je, naravno, ubedljivo prvi strelac lige.

Samo dva minuta kasnije je Partizan mogao da duplira vođstvo, tačnije, Nikola Terzić, ali je njegov tehnički savršen udarac levim spoljnim delom kopačke završio na stativi.

Igralo se 10 minuta nadoknade u prvom poluvremenu, a nakon pet minuta igre u nastavku i Kvinsi Menig je propustio veliku priliku posle greške odbrane Radničkog.

Ni tu nije bio kraj propuštenim šansama Partizana, te su u nastavku promašivali Lazar Marković i Nemanja Jović. Ali, srećom po goste iz Beograda, kazna ih nije stigla.

Zapravo, konačno su u 85. minutu uspeli da dođu do drugog gola i reše pitanje pobednika.

Posle kornera sa desne strane, Rikardo je pogodio prečku, lopta se odbila na liniju, a priseban je bio Urošević i glavom sproveo loptu u mrežu za konačnih 2:0.

 


Be the first to comment on "PARNI VALJAK POKORIO NIŠ: Rikardo i Urošević odveli Partizan do velike pobede!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*