PARNI VALJAK SRUŠIO JAVOR: Partizan rutinski do nove pobede!

Fudbaleri Partizana savladali su Javor rezultatom 3:1 u okviru 5. kola Superlige Srbije.

Parni valjak ima meč manje u odnosu na ostale i deset osvojenih bodova, dok su Ivanjičani na koti od pet poena.

 


Meč je obeležio spektakularan gol Dina Dolmagića, koji je bez sumnje postigao najlepši pogodak ove runde, a videćemo da li i u celoj sezoni.

Takođe, pamtiće se debi Gajasa Zahida, najnovijeg pojačanja na poziciji „desetke“, koji je u nešto više od pola sata pokazao da je fudbalski pismen, ali da će morati još neko vreme da se uklapa u tim Igora Duljaja.

Partizan je u ovaj meč ušao posle debakla od Nordsjelanda u Danskoj (0:5) i sa saznanjem da će narednog četvrtka sasvim izvesno završiti svoju evropsku sezonu već u avgustu.

Zbog toga će sve karte biti bačene na domaća takmičenja, a već u uvodnih 10 minuta su upućena tri šuta u okvir gola Strahinje Manojlovića.

Sve do 22. minuta kada je Kvinsi Menig postigao veoma lep gol, pogodivši dalji donji desni ugao gola gostiju.

 


Mnogima je na praznom stadionu u Humskoj laknulo tada, a nova radost usledila je u 40. minutu kada je Bibars Natho proigrao Mateuša Saldanju, a on zatresao mrežu.

Ipak, VAR je naknadno pokazao da se Brazilac nalazio u ofsajd poziciji i gol je bio poništen, a kazna je mogla da usledi već u sledećem napadu.

Javor je napao po desnoj strani u kontri, a Gojković je posle centaršuta tukao glavom, ali je Jovanović majstorski intervenisao i vrhovima prstiju skrenuo loptu u korner.

Što se nije desilo u tom 42. minutu jeste u 48. i to na mnogo lepši način.

Dino Dolmagić je uzeo loptu na 30 metara od svog gola, odneo je do 30 metara od gola Partizana i odapeo takav projektil da smo videli jedan od najlepših golova godinama unazad u Humskoj.

Međutim, tada je Partizan pojačao tempo i uspeo na vreme da slomi ekipu Javora.

Već u 57. minutu je Natho još jednom „pustio“ magiju i proigrao Aranđela Stojkovića, koji je bio u dozvoljenoj poziciji i pogodio za 2:1.

Potvrdu tog gola i ukupne pobede Partizana doneo je Mateuš Saldanja u 69. minutu.

On je izašao ispred golmana Manojlovića, obišao ga i lagano zatresao mrežu za konačnih 3:1.

Be the first to comment on "PARNI VALJAK SRUŠIO JAVOR: Partizan rutinski do nove pobede!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*