PARNI VALJAK RAZNEO JAVOR: Partizanova deca proradila, crno-beli ubedljivi u Ivanjici!

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Fudbaleri Partizana na fantastičan način započeli su sezonu u Mozzart Superligi Srbije.

Crno-beli su na debiju Ilije Stolice deklasirali Javor u Ivanjici rezultatom 4:0.

Ovo veče bilo je u znaku Partizanove dece, Mihajla Petkovića i Sameda Baždara, koji su postigli po jedan pogodak.


Posle mirnijeg početka utakmice, crno-beli su u kratkom navratu imali dve dobre prilike preko bekova. Ipak, prvo Filipović, a kasnije Urošević nisu bili precizini, pa je ostalo 0:0.

Javor je veliku priliku imao u 18. minutu, ali je Filipović u poslednjem trenutku otklonio opasnost ispred gola crno-belih.

U 20. minutu Rikardo promašuje izglednu priliku, a samo minut kasnije videli smo najlepši trenutak na utakmici.

Partizanov vunderkind Mihajlo Ćićko Petković na svom debiju postigao je fenomenalan pogodak za 1:0. Sa ivice kaznenog prostora pogodio je dalje rašlje gola Javora za veliko oduševljenje na terenu i tribinama stadiona u Ivanjici.

Usledio je mirniji period igre, sve do 34. minuta kada je domaćin ozbiljno pripretio Stevanoviću. Eliomar je nezgodno šutirao, golman crno-belih je uspeo da odbrani, a potom je Marković otklonio opasnost pred golom gostiju.

Do kraja poluvremena videli smo makazice Meniga i jedan pokušaj Javora.

Prve prilike u nastavku imali su Gomeš i Menig, a potom je u 56. minutu Partizan tražio penal, nakon što je napadač crno-belih posle jednog duela u kaznenom prostoru zavrišio na zemlji.

Samo četiri minuta kasnije Parni valjak stiže do prednosti od 2:0, ali je radost kratko trajala, jer je sudija Milanović posle reagovanja VAR-a poništio gol crno-belih. Rikardo Gomeš je zatresao mrežu na asistenciju Patrika Andradea, a posle velike greške odbrane Javora. Ipak, sudije su procenile da je Baždar u začetku akcije faulirao Obradovića.

Ipak, u 68. minutu Stolicin tim rešava pitanje pobednika. Menig je uposlio Natha, a ovaj hirurški preciznim udarcem savladao nemoćnog golmana Javora za 2:0.

Nastavili su crno-beli sa napadima, i to im se isplatilo već u 77. minutu, kada je strelac bio još jedan golobradi mladić, Samed Baždar. Andrade je lepo izbacio Filipovića, a ovaj sjajno uposlio momka iz Novog Pazara, koji je pogodio za 3:0.

Činilo se da promena više neće biti, ali je onda duboko u nadoknadi vremena Rikardo oboren u šesnaestercu, a sudija Milanović pokazao na belu tačku.

Najstrožu kaznu je snažnim udarcem iskoristio Rikardo, pa je Partizan slavio sa velikih 4:0.

 


Be the first to comment on "PARNI VALJAK RAZNEO JAVOR: Partizanova deca proradila, crno-beli ubedljivi u Ivanjici!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*