PARNI VALJAK RUTINSKI: Partizan srušio Pazar i ostao u trci za LŠ!

Fudbaleri Partizana pobedili su Novi Pazar 2:0 u meču 34. kola Superlige na stadionu u Humskoj.

Domaćin je na svom terenu dominirao u posedu, igrao je agresivno u pritisku na odbranu rivala i trudio se da što brže transformiše igru u napadu kako bi kaznio propuste Novopazaraca i stvorio više prilika za golove.

Pažnju je svojim potezom privukao Janko Jevremović koji je lucidnim dodavanjem kumovao drugom golu svog tima i overi 12. pobede u prvenstvu, pred sledeće kolo u kom crno-beli igraju sa Radničkim iz Kragujevca i čekaju taj meč sa četvrtog mesta i sa 64 osvojena boda.

Partizan je definitivno pokazao da nije potpuno ista ekipa kao pre mesec, mesec i po dana, mada nije odigrao jednako kvalitetno kao prošlu utakmicu.

Remi na ravnoj nozi sa Zvezdom, pobeda nad TSC-om 3:1 i sada pobeda nad Novim Pazarom svakako mogu da budu solidan zamajac u završnici sezone u borbi za Evropu.

Crno-beli su od prvog minuta rešili da iskoriste ranjivost Novog Pazara i potvrde zbog čega je taj tim izgubio pet poslednjih utakmica u prvenstvu.

Već u prvom minutu je tako Rikardo Gomeš šutirao preko gola iz dobre pozicije, a oko 120 sekundi je prošlo pre nego što je Danilo Pantić u petercu namestio loptu na glavu Zlatana Šehovića.

Mladi igrač Partizana je glavom gađao dovoljno jako da golman gostiju Lazar Slavković nije mogao da reaguje, već je samo prstima zakačio loptu i ona je svejedno završila u mreži za 1:0.

Partizan je nastavio da napada, a Kvinsi Menig se rano profilisao kao jedan od boljih u crno-beloj opremi.

Pantić je u devetom minutu probao da gađa sa distance, Bibars Natho je u 27. minutu imao veoma dobru poziciju i promašio je sa 16 metara, dok je Rikardo Gomeš minut kasnije za koji centimetar bio kratak u skoku.

Menig je tada dobio pas u prostor, obišao je Slavkovića i otišao u mrtav ugao, odakle je digao centaršut u peterac za Gomeša koji nije zahvatio loptu.

Menig je u smiraj prvog poluvremena, obeleženog i povredom Kristijana Belića, pogodio prečku pošto se namestio sa dvadesetak metara, te je Novi Pazar imao sreće da do isteka 45. minuta ne primi još neki gol.

Belić, koji se u prvom delu nije ozbiljnije povredio, laktom je u uvodnim minutima udario u lice Danka Kikovića, ali to nije uradio namerno, već u građenju.

Partizan je u uvodnim minutima nastavka napadao uglavnom po levoj strani, a Menig je odatle pucao u 50. minutu preko gola.

U narednih dvadesetak minuta je najzanimljivija bila situacija kada je Albert Nađ ljutito reagovao zbog žutog kartona dodeljenog Kristijanu Beliću.

Nađ se raspravljao sa glavnim sudijom i ustao sa klupe crno-belih, dok su igrači na terenu pokušavali da postignu drugi pogodak pošto-poto.

Uz nešto sporiji ritam i tempo, Gomeš je imao šut koji je Slavković zaustavio, Šehović je izblokiran posle prekida, dok je Gavrić na drugoj strani promašio zicer u 67. minutu, ali je bio i u ofsajdu.

I baš u vreme kad je ritam bio spor i kada se činilo da će ovaj rezultat ostati na snazi, u 82. minutu, sevnula je fantastična akcija i proigravanje Jevremovića za Dijabatea.

Rezervista je poslao pas na levu stranu kroz odbranu, Dijabatea je odlično u sredini ispratio Rikardo Gomeš i kad su zajedno uhvatili čitavu odbranu na spavanju i došli joj iza leđa, nije im bilo teško da kombinuju pred nemoćnim Slavkovićem.

Dijabate je prepustio loptu Rikardu, a napadač Partizana ju je lagano plasirao u praznu mrežu za konačan rezultat, iako su domaćini imali još nekoliko napada koje su mogli da završe pogocima.

 


 


Be the first to comment on "PARNI VALJAK RUTINSKI: Partizan srušio Pazar i ostao u trci za LŠ!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*