PARNI VALJAK NEKA MELJE: Moćni Partizan ISEKAO „Kneževe“ i otišao u Top 8!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana plasirali su se u Top 8 Evrolige.

Crno-beli su u okviru 35. kola elitnog takmičenja savladali Monako u gostima rezultatom 88:84 i tako obezbedili mesto u plej-ofu.

 


Susret u Monaku gledao je i Novak Đoković sa sinom Stefanom koji je iz prvog reda pokazao da je veliki navijač Partizana, uprkos tome što njegov otac simpatiše Crvenu zvezdu.

Partizan je bio u lošem ritmu na samom startu, a Monako je to iskoristio za brzih 10:1 posle samo dva minuta i 20 sekundi igre.

Ipak, uspeli su da se konsoliduju Beograđani trojkama Alena Smailagića i Janisa Papapetrua, ali nisu uspevali da priđu sve do samog finiša prve deonice.

Tada je poenima Dantea Egzuma, pa njegovim alej-up pasom ka Džejmsu Naneliju, Partizan stigao do 20:18.

U tom momentu serija od 7:0 produžila se u drugoj deonici na čak 18:4, a sve zahvaljujući fantastičnom Aleksi Avramoviću.

Partizanov bek se poigravao sa odbranom Monaka, uz dve trojke i još par prodora kojima je potpuno tas prebacio na stranu crno-belih.

Igrao je kao u transu i nakon tajm-auta Saše Obradovića, a na krilima tog momentuma Partizan je vrlo brzo došao do vođstva od 42:32.

Ipak, greškom večeras lošeg Egzuma i ekspresnom trojkom Okoboa Monako je na poluvremenu bio na sedam poena razlike – 35:42.

 


U trećoj deonici Partizan je napravio novu seriju od 11:1 kojom je došao do najvećih +15 (53:38).

Ali, od promašenog Ledejevog dodatnog slobodnog bacanja, kreće Monako da uzvraća udarac i to tako što je u treptaju oka serijom 11:0 stigao do 53:49.

Uspeo je Partizan da odbije taj nalet preko Avramovića, pa Ledeja, a pred ulazak u poslednjih 10 minuta poenima Lojda uz faul na semaforu je stajalo 56:62.

Monako je vrebao priliku da se vrati u život u potpunosti, ali su ga u tome početkom poslednjeg kvartala osujetile trojke Alekse Avramovića i Janisa Papapetrua, obe iz desnog kornera.

Njih dvojica su doneli Partizanu 70:62, ali je Monako i to uspeo da nadoknadi, te da na 3:30 pre kraja susreta povede trojkom Montejunasa iz levog ćoška za 76:75.

Od tog momenta do poslednjeg minuta gledali smo rezultatsku klackalicu i nekoliko promena vođstva po pola koša, sve do 35 sekundi pre kraja kada je Partizan najpre uspeo da se odbrani od prodora Majka Džejmsa, a onda Kevin Panter pogodio trojku za 84:80.

To je bio momenat koji je bio ključan za ishod, jer su sa linije penala Ledej i Avramović priveli meč kraju.

Najbolji u pobedničkoj ekipi večeras su bili Zek Ledej i Aleksa Avramović sa po 22 poena, ali je ključnu trojku na utakmici pogodio Kevin Panter u samom finišu meča.

 


Eli Okobo je predvodio „kneževe“ sa 21 poenom, dok je Majk Džejms podbacio sa 10 poena.

BONUS VIDEO:

Be the first to comment on "PARNI VALJAK NEKA MELJE: Moćni Partizan ISEKAO „Kneževe“ i otišao u Top 8!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*