PARNI VALJAK UTIŠAO KAUNAS: Sjajni Partizan nadigrao Žalgiris i nastavio pobednički niz!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana pobedili su Žalgiris u okviru 14. kola Evrolige.

Partizan je u Kaunasu došao od četvrte pobede u nizu rezultatom 93:85, druge na gostovanju ove sezone i sada ima učinak od 8-6.

 


Sa druge strane, Žalgirs je upisao deveti poraz.

Košarkaši Partizana odlično su otvorili duel u paklu „Žalgirio Arene“, kada su već u uvodnim minutima pokazali da će ovo biti njihovo šutersko veče.

Odmah su poveli 9:2, svaki napad su odigrali racionalno, svaku odbranu pametno, pa je trener domaće ekipe brzo morao da zove igrače na klupu.

Razigrao se i Kevin Panter, pogodio trojku za prvu dvocifrenu prednost (16:5), a odličan je bio i Pi Džej Doužer.

U finišu prvog dela Žalgiris je napravio seriju od 9:0, ekipu je poveo Kenan Evans, ali je Partizan odoleo tom naletu i dobrom igrom finiširao prvi deo igre. Crno-beli su posle 10 minuta igre imali osam poena viška (29:21).

Sjajno je otvorena i druga deonica, prvo zakucavanje Balše Koprivice, a potom je Panter pljusnuo dve trojke u nizu i Partizan je otišao na najvećih plus 16 (40:24).

Šuterska rapsodija izabranika Željka Obradovića se nastavila, imali su samo jednu izgubljenu loptu u prvom poluvremenu, ali su ipak dozvolili Žalgirisu da u nekoliko navrata pripreti. Sve je to bilo kratkog daha. Partizan je održavao dvocifrenu prednost, a tačku na prvo poluvreme stavio je Naneli novom trojkom za plus 14 (58:44).

Partizan je sa tri slobodna bacanja kapitena Pantera otvorio treću deonicu i poveo sa maksimalnih 61:44.

Ipak, litvanski velikan potom je zaigrao dosta agresivnije u odbrani, dok je u napadu pogodio tri trojke, precizni su bili Evans, Tomaš Dimša i Rolands Šmits, pa je ubrzo bilo „samo“ 62:55 za crno-bele.

Nastavili su se problemi za Partizan, pa je domaćin novom trojkom prišao na 64:58.

Ipak, u igru potom ulazi Smailagić i sve se promenilo. Partizan je zaigrao bolje i ubrzo se ponovo odlepio, a trojkom Ledeja stigao je do nove dvocifrene prednosti.

Partizan je stigao do velikih 14 poena prednosti, a na pauzu između treće i četvrte četvrtine otišao je sa rezultatom 76:64.

 


Žalgiris je pokušao da se vrati u meč, ali je tim Željka Obradovića imao odgovor na sve. Ofanzivni skok je bio na visokom nivou, a kada je Doužer pogodio uz faul za +15 na pet minuta do kraja bilo je jasno da crno-beli neće ispustiti prednost.

Tačku na „i“ stavio je Naneli trojkom na 1:39 do kraja meča za velikih 93:79. Partizan se opustio i dozvolio rivalu da do kraja meča ublaži poraz, pa su crno-beli slavili rezultatom 93:85.

Najbolji u Partizanu bio je Kevin Panter sa 22 poena, igrač meča bio je Pi Džej Doužer sa 16 poena, sedam skokova i šest asistencija, Džejms Naneli dodao je 14 poena, Zek Ledej 13, a dvocifren je bio i Kaboklo Bruno sa 12.

Kinan Evans odigrao je najbolje u Žalgirisu sa 33 poena, Rolands Šmits dodao je 18, a Tomas Dimša 11.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "PARNI VALJAK UTIŠAO KAUNAS: Sjajni Partizan nadigrao Žalgiris i nastavio pobednički niz!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*