PARNI VALJAK NE ODUSTAJE OD LŠ: Partizan NADIGRAO TSC u Bačkoj Topoli! (VIDEO)

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Fudbaleri Partizana savladali su TSC u Bačkoj Topoli u derbi meču 3. kola plej-ofa Superlige Srbije rezultatom 3:1.

Parni valjak se ovim trijumfom vratio u borbu za drugo mesto i Ligu šampiona i sada ima četiri boda manje od današnjeg rivala i Čukaričkog.

 


Imali smo prilike da gledamo sjajan susret, evropski fudbal se igrao u Topoli, a gosti su zasluženo stigli do pobede.

Meč je krenuo sjajnom igrom Partizana, koji je odmah krenuo sa atacima ka golu rivala. Prvu šansu je imao Rikardo Gomeš, nakon što mu je izblokiran udarac, ponovo je došao do lopte, ali je tukao preko gola.

U 16. minutu crno-beli su zasluženo stigli do prednosti. Kristijan Belić je sjajno uzeo loptu Nemanji Stojiću i uposlio Nemanju Jovića koji se malo spetljao, ali je uspeo da prosledi loptu ka Rikardu, a onda je napadač sa Zelenortskih Ostrva snažnim i preciznim udarcem pogodio za 1:0.

U 16. i 17. minutu Jović je mogao da uveća na 2:0, ali nije uspeo.

Prvo mu je Veljko Ilić odbranio udarac, a potom je mladi igrač Partizana pokušao da pronađe Bibarsa Natha, koji je zamalo zakasnio.

TSC posle ovoga pravo niotkuda stiže do izjednačenja. Sve je krenulo od novog kiksa Siniše Saničanina koji je oborio igrača domaćih i dobio žuti karton.

Luka Ilić je izveo slobodnjak i pogodio stativu, a na odbitak je naleteo usamljeni Saša Jovanović i lako poslao loptu u mrežu Aleksandra Popovića, pa je posle 20 minuta igre bilo 1:1.

Mogao je tim Žarka Lazetića u 28. minutu da preokrene rezultat. Petar Ratkov se posle dodavanja Jovanovića našao u dobroj prilici, uspeo je da prevari Igora Vujačića, ali mu je potom zasmetao Slobodan Urošević, pa je šutirao preko gola.

Samo pet minuta kasnije dve stopostotne šanse za TSC. Luka Ilić je dva puta neometan šutirao sa 7-8 metara od gola Partizana, prvo je pogodio Saničanina, a onda je promašio čitav gol.

U 40. minutu nova šansa za Partizan, Fuseni Dijabate je spojio sa golom Rikarda, ali je ovaj pogodio samo stativu. Uspeo je u 45. minutu Gomeš da postigne gol posle proigravanja Bibarsa Natha, ali je zbog malog ofsajda on opravdano poništen.

Parni valjak je poveo odmah na startu drugog poluvremena. Igrao se 48. minut, a strelac je bio sjajni Jović. Rikardo je proigrao Natha, koji je topovski šutirao, Ilić je odbio loptu pravo na nogu Joviću, koji je zakucao pod prečku.

Morao je TSC da zaigra otvorenije posle ovog gola i to je učinio, a u 57. minutu je mogao do izjednačenja, ali je sjajni Popović odbranio nekoliko udaraca i spasao Partizan.

U 65. minutu mogli smo da vidimo reprizu iz Madrida i tuču igrača na terenu, a sve je krenulo od Juga Stanojeva kojeg je iznervirao start Kristijana Belića na loptu. Srećom situacija nije eskalirala, pa se meč nastavio, a po žuti karton su dobili Stanojev i Urošević.


Aleksandar Filipović je u 69. minutu snažno tukao, a Ilić izbacio loptu u korner sa krajnjim naporem. Posle kornera i karambola lopta je došla do Filipovića koji je zakucao loptu u gol, pa je Partizan vodio sa 3:1 od 70. minuta.

Do kraja meča izglednijih prilika nije bilo sve do 95. minuta kada je Ifet Đakovac sjajno šutirao, a Aleksandar Popović fantastičnom intervencijom poslao loptu u korner.

Na kraju pobeda Partizana i velika tri boda za Igora Duljaja i njegove momke.

BONUS VIDEO:

 


1 Comment on "PARNI VALJAK NE ODUSTAJE OD LŠ: Partizan NADIGRAO TSC u Bačkoj Topoli! (VIDEO)"

  1. Koliko ste zaradili od kladionica?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*