KRAJ NEGATIVNOG NIZA: Razigrana Zvezda RAZBILA Albu!

FOTO: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde savladali su berlinsku Albu na domaćem terenu rezultatom 85:71 u okviru 14. kola Evrolige.

Gost iz Nemačke je u „Štark Arenu“ stigao kao najslabija ekipa u kontinentalnom takmičenju, pa bi se na prvu loptu činilo da je to idealna prilika da tim sa Malog Kalemegdana izađe iz niza od dva uzastopna poraza.

 


Međutim, baš je Alba umela da pomrsi račune Zvezdi dodatno u prošlosti. Prošle godine su tada ekipi Duška Ivanovića naneli možda i odlučujući poraz u borbi za Top 8, a na dosadašnjih 10 susreta u Evroligi samo dva puta je trijumfovala Zvezda.

Crveno-beli su bili bez pobede nad Albom na domaćem terenu još od 2015. godine, pa su stoga i nešto opreznije pristupili ovom meču nego što bi bilo u skladu sa pozicijom tima Izraela Gonzalesa u ovom trenutku.

Činilo se da je Zvezda od prvog minuta držala konce u svojim rukama, ali je protivnik uprkos tome konstantno bio na posed zaostatka.

U tom ritmu je protekao veći deo prve deonice, tačno do dva i po minuta pred kraj kada je u igru ušao Miloš Teodosić.

Veteran na poziciji plejmejkera je zablistao na prelazu između uvodne dve deonice i za samo četiri i po minuta na parketu uspeo da ubaci osam poena bez promašaja, podeli dve asistencije, ukrade tri, izgubi jednu i uhvati loptu u skoku.

Služio je Zvezdu šut za tri, pa su tako dva pogođena pokušaja iz daljine zaredom pogodili Teodosić, pa Rokas Gedraitis za tada velikih +9, gledajući prethodni deo meča.

Sa najvećom prednošću stigao je i najslabiji period igre tima Janisa Sferopulosa, koji je dozvolio protivniku ne samo da se vrati u egal, nego da ima i napad za preokret u rasponu od nešto više od tri minuta.

Serija Albe 12:4 je bila znak za buđenje Zvezdi, a važnu rolu je u tim trenucima odigrao Šabaz Nejpir koji je trojkom dao svom timu prostora da diše. Prodisao je pre svega Gedraitis koji je trojkom, potom i sa slobodnih bacanja, ponovo stvorio zalihu svoga tima.

 


Kao i mnogo puta tokom ovog meča, na sjajne minute Litvanca se nadovezivao Nemanja Nedović koji je postigao tri trojke u prvih 20 minuta, a ujedno je baš on doneo crveno-belima dvocifrenu prednost.

Zvezda je sa +9 otišla na pauzu (51:42), a drugo poluvreme je otvorila sa tri i po minuta tokom kojih nisu dozvolili protivniku da postigne koš. Posledično tome, stigli su do najveće prednosti od +17 zahvaljujući osovini Gedraitis – Nedović koja je postigla svih osam poena (po četiri).

Sudije su praktično već tada mogle da odsviraju kraj, jer rezultatske neizvesnosti više nije bilo. Zvezdi je stao šut u 3/4, ali su sjajno igrali defanzivno i protivnika ograničili na samo 11 poena.

Šut je proradio ponovo u poslednjoj deonici, naročito kod Dejana Davidovca koji je pogodio tri trojke u nizu i doneo Zvezdi +20, što će do kraja biti najveća prednost domaćeg tima.

Zvezdi je ovo peti trijumf u Evroligi ove sezone i trenutno su 14. na tabeli, dok Alba ostaje poslednjeplasirana.

Crveno-beli u narednom kolu dočekuju Real Madrid, dok će put Berlina ekipa Barselone.

Ekipu Crvene zvezde predvodio je Nemanja Nedović sa 20 poena (4/7 za tri). Pratio ga je Rokas Gedraitis sa 19 (3/4 za tri). Teodosić je dodao 12, a Davidovac 10. U Albi se istakao Luis Olinde sa 13 poena.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "KRAJ NEGATIVNOG NIZA: Razigrana Zvezda RAZBILA Albu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*